#szycie #maszynadoszycia czy ktos ma PRLowską maszynę do szycia z Łucznika jak na zdjęciu? Poszukuję instrukcji lub pomocy w nastawieniu dolnego ściegu.
@AgentKGB: nie zaciąga mi wcale dolnego ściegu, ostatnio szyła normalnie, nie wiem co znów się stało :( górny szyje, a dolny tak jakby nie szpanuje go przez to tylko "leci" nitka i można wszystko spruć w mgnieniu oko, albo się plącze cały dolny ścieg, cuda na kiju.
@fizzly poluzuj górna nić, dolna ściągnij. Sprawdź szpulkę w bębenku i zobacz,czy nici są dobrze założone. Czasami jest tak,że placze,bo źle jest założona na bębenek. Mam taką maszynę,ale teraz nie mam przy sobie,więc mi trudno wyjaśnić.
@AgentKGB: @qwelukasz: @darek-jg: @ameliniowyguzik: dziękuję wszystkim za pomoc, instrukcja się przydała, wasze rady również. nie wiem co dokładnie pomogło ale szyje! :D
Zawsze cieszy jak znienawidzony przez lewakow Musk znowu im pokazuje gdzie ich miejsce pchając cywilizację do przodu. W tym czasie lewary jedyne co mogą robić to wymyślać nowe zaimki #spacex
A to????
https://ekrawiectwo.net/site_media/var/sphene/sphwiki/attachment/2013/09/23/Instrukcja_%C5%81ucznik_450_451.pdf