Wpis z mikrobloga

Tak ostatnio się zastanawiałem.

2021 rok #bitcoin osiąga cenę 150k$

Holderzy mają zamiar realizować swoje zyski, więc wpłacają kasę na giełdy i próbują wypłacać swoje środki w $ przy tej cenie.
Nagle okazuje się, że większość giełd jest nieprzygotowana na taką inwazję ludzi wypłacających $.
Bo po prostu większość #bitcoin na giełdach to wirtualne zapisy (patrz Bitmarket)
Większość małych giełd w--------a SCREENA z utratą płynności, theter spada na 0,2$
Bitomaty nie wyrabiają, bo w nich jest po około 50tys maks.

Czekam na kontr argumenty.

#bitcoin #kryptowaluty
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo po prostu większość #bitcoin na giełdach to wirtualne zapisy (patrz Bitmarket)

@goly8622: Już się kiedyś zastanawiałem czy jest jakaś giełda, która ujawnia w wiarygodny sposób jak wyglądają jej zasoby kryptowalut w portfelach w stosunku do aktualnych wpłat klientów - choćby tyle. Nie mówiąc w ogóle o fiatach.

I wydaje mi się że żadna tego nie pokaże. Śmiem twierdzić, że oni przejadają środki klientów (bo to często ludzie młodzi, a
  • Odpowiedz
@goly8622: Tak. To prawda. Krypto bez giełd nie istnieje i wbrew pozorom ich cena mocno zależy od regulacji. Jeśli zostanie przycięta możliwość prostej zamiany krypto-fiat, to cena BTC zanurkuje poniżej 1k$ a wszelkie szity będą borować w dnie żeby zejść jeszcze niżej.
  • Odpowiedz
@jurekogorek666: to zdjęcie świadczy tylko i wyłącznie o tym, iż za ten biznes zabrały się osoby z gównem w głowie.

@goly8622: Dokładnie. Jestem tego samego zdania. Ale jak tak patrzyłem na Suszka i go słuchałem przy okazji tego jak się tłumaczył ze sprawy zatrzymania tych 100k to odniosłem wrażenie że to kompletny burak. Taki janusz-taksówkarz-cinkciarz nowych czasów.
  • Odpowiedz
@motaboy: znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
Na taki majątek, ludzie pracują pokoleniami, to nie jego wina, że stał się nowobogackim w takim tempie. Sam pewnie byś nie ogarnął.
  • Odpowiedz
2021 rok #bitcoin osiąga cenę 150k$

Holderzy mają zamiar realizować swoje zyski, więc wpłacają kasę na giełdy i próbują wypłacać swoje środki w $ przy tej cenie.

@goly8622: Czemu akurat 150k? To samo miało potencjał się stać przy każdej innej niższej cenie. I pewnie się dzieje. Każdy będzie miał inną cenę wyjścia/wejścia więc nie powinno się to kumulować.
  • Odpowiedz
  • 2
@goly8622 @motaboy Ale żeby ktoś sprzedał swoje Btc na giełdzie, to ktoś musi chcieć kupić i ten kupujący musi przelać wpierw kasę, więc giełdzie hajc będzie się zgadzał. Choćby jechała na rezerwie cząstkowej. Zwiększone obroty mogą wręcz pomodz zamaskowac braki. To przy recesji giełdy tracą płynność bo nie dopływ hajc. @goly8622 co do ceny, rozliczam się czasem w BTC i nigdy nie ma z tym problemu. Rozliczamy się wg
  • Odpowiedz
@goly8622 @motaboy Ale żeby ktoś sprzedał swoje Btc na giełdzie, to ktoś musi chcieć kupić i ten kupujący musi przelać wpierw kasę, więc giełdzie hajc będzie się zgadzał. Choćby jechała na rezerwie cząstkowej.

@Obruni: Ehe... Jak pokazuje przykład Bitmarket - to może się udać. Oh, wait...
  • Odpowiedz