Aktywne Wpisy

Fevx +21
Wczoraj mi gruchnęła wiadomość że firma rezygnuje ze 100% home office i wprowadzić hybrydę 40% w biurze od następnego roku. Wcześniej były zapewnienia i wszelkie znaki że całkowicie zdalna się utrzyma, np pozbywanie się części biura, zatrudnianie wielu nowych pracowników z innych części Polski. To się z żoną przeprowadziliśmy na wieś gdzie jest cisza, spokój i dużo przestrzeni dla dziecka, w następnym roku miał być remont domu. Dziadkowie na miejscu opiekowali się

smutny_przerebel +143
Ile konserwatywnych wartości potrafisz odnaleźć na załączonym zdjęciu?
#polityka #sejm #4konserwy #bekazprawakow #heheszki
#polityka #sejm #4konserwy #bekazprawakow #heheszki
źródło: GUT2WcKXQAAKdcN
Pobierz

Planuje zrobić sobie nockę, ale nie wiem do końca gdzie szukać miejscówki.
#bushcraft
Śpię w hamakach już czwarty rok, co miesiąc po kilka nocek w bardzo różnych rejonach Europy i z różnymi ludźmi.
Wybierz po prostu miejsce oddalone przynajmniej o te 500m w linii prostej od ostatnich zabudowań i niewidoczne z drogi leśnej, to nikt Cię nie znajdzie. A nawet jakby znalazł, to na ile realnie oceniasz, że trafi się akurat
źródło: comment_jqG6X6djeYFYVT3SdxCzf19ESTWiOy0Z.jpg
PobierzNiektórzy kupują z aliexpress/gearbest.
Jeśli jednak będziesz używał Muggi/Repela/Foresty albo czegoś innego z DEET/Ikarydyną, to będziesz po całym dniu tak nasączony, że komarów nie masz się co obawiać ;)
Tanią opcją jest moskitiera na samą głowę.
Ja akurat używam hamaka z już zintegrowaną moskitierą obecnie. No ale nie jest to "tani koszt"
źródło: comment_Njt3tbh8erZM9Ox6G9ayaas578Wxp2KQ.jpg
Pobierzźródło: comment_r1rTL0yMTpEk6RjrIIyflV42O27Qyow8.jpg
PobierzDlatego najwygodniejsze hamaki mają po 320-330cm. i 150cm szerokości.
3,3m, - to Draka od Lesovika http://lesovik.eu/sklep/draka-olive-green/
ok 3,15-3,20m ma też Easy, które z kolei można dostać na allegro.
Wszystko co ma 3m i więcej powinno być wygodne.