Wpis z mikrobloga

Cocoa Team mimo kilkumiesięcznego opóźnienia względem Boca Chica nadrobiła ponoć niesamowicie i są do przodu! Oba zespoły rywalizują i wygrywa ten kto pierwszy poleci na orbite. To jest jakiś fenomen żeby w obrębie jednej firmy dwa działy budowały rakiete w ramach konkurencji x D no ale jak wiemy konkurencja robi postęp. 24 sierpnia update, miedzy 12 a 14 skok na 200 metrów w Boca Chica, ponoć w bliskiej przyszłości jest złożenie starshipa i wysoki lot. Będzie ciekawie.
#spacex #elonmusk
monarchista - Cocoa Team mimo kilkumiesięcznego opóźnienia względem Boca Chica nadrob...

źródło: comment_LUhbzKZWFZlgPM3cAkP5m8YmYPCygad0.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monarchista: Rozpieprza mnie jak ten BFR ma wygladać, niczym rakieta z kreskówek dla dzieci, albo z filmów SF z lat 50. Jeszcze niemalowany metal, jak chrom... MOże ktoś powiedział Elonowi że to je amelinium, tego nie pomalujesz :D
  • Odpowiedz
Hej tutaj jest lista skrótów, które pojawiły się do tej pory w tym wpisie i jego komentarzach.

BFR - Big Falcon Rocket – Nazwa używana do określania następnej rakiety SpaceX, która ma być większa niż Falcon Heavy.
SF - Static fire

Jestem botem
  • Odpowiedz
@monarchista: Te uczucie kiedy twoja 15 letnia firma zostawiła wszystkich z tyłu i jest konkurencją samą dla siebie i w związku z tym musisz stworzyć dwa zespoły konkurujące ze sobą żeby ludzie się nie rozleniwili. (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@EliG: teraz juz ten ostateczny cel Muska jest realizowany. Wszystko do tej pory to były przystanki a to juz ten ostatni ;p Mysle, ze firma za jakies 10-15 lat bedzie dysponowala pełnoprawnym statkiem kosmicznym zdolnym wylądować na dowolnym ciele niebieskim w ukladzie slonecznym ze stala powierzchnią nie licząc wenusi bedzie to robiła bezkonkurencyjnie. Przypuszczam, ze Musk sam poleci na tego Marsa i kolejnym celem bedzie pewnie firma produkująca haby.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@monarchista: rywalizacja w firmach to norma. Ja się bardziej spotkałem z projektowaniem - dział (różne kraje) z lepszym projektem staje się właścicielem części/modułu - wiąże się to z produkcją i zarobkami.
Fakt, rywalizacja w produkcji rakiety to chyba ewenement. XD
  • Odpowiedz