Aktywne Wpisy
giga_jablecznik +204
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 65.3% (198)
- Nie 8.3% (25)
- Zrobić bachora 14.9% (45)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 11.6% (35)
Niesamowicie denerwuje mnie wszechobecna propaganda sukcesu, zewsząd wmawia nam się, że człowiek spełniony to taki, który realizuje kilka swoich pasji, ma wspaniała kobietę, #!$%@? na etacie za niezłą sumkę, którą zdobył ciężką pracą, a w życiu wszystko mu się układa. Niestety zwykle okazuje się, że nawet ciężka praca nie może nadrobić braków znajomości, a człowieka ogarnia frustracja związana z brakiem perspektyw. Trenerzy personalni krzyczą wzniosłe słowa, tylko po to żeby sprzedać siebie i swoje książki za pieniądze, bo sami nie byli w stanie osiągnąć nic innego niż okłamywanie ludzie aby mieć co włożyć do garnka. Człowiek który się leni, spędza czas na graniu jest obecnie widziany jako osoba stracona, ludzie pytają dlaczego marnujesz czas? Ale czym tak właściwie jest to mityczne marnowanie czasu? Czy jeśli zamiast pograć w grę i zbudować w niej wirtualny zamek, przejadę 20km na rowerze, albo spędzę godzinę na siłowni, albo spędzę godzinę na imprezie pijąc trunki wysokoprocentowe, albo wezmę nadgodziny w imię kapitalistycznej konsumpcyjnej aby #!$%@?ć dużo, to będzie oznaczać, że ten czas został wykorzystany lepiej? Czemu mam się wpasowywać a ciasne ramy społeczeństwa gnanego przez elity jak barany w stronę w.w. trybu życia? Czemu inni ludzie widzą we mnie nieudacznika, gdy stwierdzę, że chcę powoli żyć w swoim tempie, nie chcę ruchać się jak typowe zwierze co noc z inną, wydawać pieniądze na podróże, które mnie nie interesują, a social media pokroju facebooka, instagrama, czy też nowego snapchata mnie nie interesują, wręcz taka ilość interakcji na takim poziomie z innymi osobami, powoduję, że czuję się obdarty z prywatności? W dzisiejszych czasach większość ludzi nie ma w życiu żadnych wartości oprócz pieniądza. Ich świat kręci się wokół seksu? Czemu seksu? Bo to potężna prymitywna potrzeba. Powiecie pewnie, że mówię głupoty, bo ich życie kręci się tak naprawdę wokół pieniędzy i atencji. Otóż nie, są to półśrodki potrzebne do zapewnienia sobie dobrej pozycji społecznej i znalezienia jak najlepszego partnera seksualnego. Po co lasce konto na instagramie z tysiącami polubień? Żeby zainteresować sobą dużo mężczyzn i nasycić się atencją. Po co mężczyźnie w większości przypadków drogie ciuchy, drogi samochód, życie ponad stan i mianiakalna wręcz żądza pieniędzy? Aby znaleźć jak najładniejszą partnerkę seksualną. W obecnym zachodnim świecie wszystko staję się coraz bardziej płytkie, wygląd, seks, pieniądze, to są dzisiejsze "bożki" nowego wspaniałego świata. Sfere filozoficzną i artystyczną duża część wyedukowanej populacji uważa za coś niepotrzebnego, śmiesznego, bo z tego nie ma pieniędzy. Czy to w pewien sposób upadek części kultury? Powrót do pierwotnych instynktów pod przykrywką rozwiniętej cywilizacji?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Wciaz nie ma jednoglosnej zgody jak takie szczescie badac. W kazdym razie powstaly juz pewne zmienne, formuly, ktore w domysle maja badac poziom "szczescia". Czy sa one bardziej czy mniej prawdziwe - czas wykaze. Za szybko zeby oceniac.
W kazdym razie badania (czy za pomoca wyzej wspomniany formul, czy po prostu ankiet "jak ocenilbys
Jeśli jesteś w pełni usatysfakcjonowany bieżącym trybem życia, nie brakuje Ci żadnego elementu i daje Ci to *prawdziwe* szczęście to zajebiście #wygryw nie #przegryw. Z pewnością nie jesteś sam w takim schemacie. Żyj tak dalej. Zazdro.
Mam nadzieję, że ten post nie jest racjonalizowaniem niechęci do popularnych schematów, które hipotetycznie pozwalają wycisnąć więcej z życia (a przecież tego nie potrzebujesz, bo już jesteś szczęśliwy, prawda?).