Wpis z mikrobloga

Jeden ze słoików od wujka z kolei zaczął fermentować, to się zrobiło z tego miód pitny. Też jeszcze nigdy wcześniej mi samoczynnie miód nie zaczął fermentacji. No ale cóż, wujek się uczy.
  • Odpowiedz
No spróbowałem obydwu części i obydwie smakują po prostu jak dobry miód. Nie wygląda to jak klasycznie skrystalizowany miód. Wygląda to jak dwa miody w jednym, na dole bardzo gęsty, na górze bardzo rzadki, ale bez żadnych wyczuwalnych kryształków.
Tak jakby dwa różne rodzaju miodu się rozdzieliły. Pierwszy raz coś takiego widzę.
  • Odpowiedz
@rouli: jakby się pośpieszył z kręceniem to by raczej fermentował od większej ilości wody
@DyG121: Jeśli masz pewność,że nie ma domieszek to są dwa miody wymieszane. Stawiam, że kręcił po kwitnieniu akacji gdy mu zasklepiły całe ramki

oczywiście wszystko co piszę, to są spekulacje, sam się uczę dopiero ;)
  • Odpowiedz