Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 171
#polandrock #woodstock Właśnie ekipa pokojowego patrolu niebiescy na polu przy scenie trzepie wszystkie namioty niezależnie czy ktoś w nich jest i wylewa całe picie jakie masz co nie jest z festiwalu zakupione. To pole niedaleko miejsca gdzie wcześniej zmarł typ. Nie podali podstawy prawnej przeszukania namiotów. I jeszcze gadają że to dla naszego dobra... Wode zwykłą mi wylali, tępaki.
  • 49
  • Odpowiedz
  • 3
@unxtres: wpadnij do nas pokażemy co i jak. Np wytłumacz niemcom rizbitym w namiocie obok kto im kipisz zrobił w środku jak sie bawili pod sceną...
  • Odpowiedz
@houk u nas to samo, wszystko porozrzucane po namiocie, woda wylana. Myśleliśmy, że to złodzieje, ale nic nie zginęło a potem się dowiedzieliśmy, że to jakaś akcja.
  • Odpowiedz
  • 1
@houk byłem 8 razy na woodzie teraz nie mogłem( ͡° ʖ̯ ͡°) Ale z tego co pamiętam to czerwone koszulki były pokojowe gdy nie dawaly sobie rady wpadały niebieskie mniej "pokojowe" koszulki ale gdy juz oni nie dawali wpadali chłopaki w czarnych którzy nie pytali a od razu pacyfikowali
  • Odpowiedz
  • 1
@Prokurator1990: Nie wiem, w tym lasku nie ma aut. Ale czy namiot czy auto to nadal nielegalne przeszukanie a jak nie ma właściciela to nie wiem czy nie powinno sie kwalifikować jako włamanie.
  • Odpowiedz
@houk: Z tymi patusami zawsze jest problem a owsiki to zamiatają pod dywan ludzie też siedzą cicho.Widzialem już na własne oczy jak kiedyś glebowali gościa za race 1sierpnia to nie wiem czy kompletu zębów nie miał do wymiany a nic się nie stawiał.Albo jak koles wszedł na barana innego gościa i wyciągał ręce nie wiem czy chciał wejść na scenę ale też go tam grubo poturbowali i przy okazji jego
  • Odpowiedz
@houk: jade dziś, jak będą takie akcje to będę kazał znajomym nagrywać a sam gazem pieprzowym będę psikał. No nie ma opcji żeby ktoś do namiotu się wbijal i grzebal w rzeczach
  • Odpowiedz
@houk: oni działają chyba w ramach ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Kierownik to kierownik ds bezpieczeństwa, o którym mowa w art. 3 pkt 11 i któremu to podlega służba porzadkowa (czyli kwalifikowani pracownicy ochrony fizycznej) - nie mylić z służba informacyjną (czyli cywilami po kilkugodzinnym szkoleniu).

Na imprezach masowych "ochrona" ma więcej uprawnień niż w supermarkecie, więc poczytaj najpierw ustawę, a potem rzucaj różne dziwne stwierdzenia na wykopie (np. o
  • Odpowiedz