Wpis z mikrobloga

Mireczki z #minecraft pomocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po kilku latach wróciłem do gry, zacząłem jakąś grę w single player tylko oczywiście zapomniałem pozwolić na komendy w ustawieniach. Chciałem grać survival, a komend używać w razie jakiegoś problemu, no i właśnie mam taki problem- spędziłem w tym świecie kilkanaście godzin, znalazłem wioskę tyle że prawie wszyscy wieśniacy w tej wiosce wymarli już, został tylko jeden. Da się zmienić jakoś ustawienie świata, żebym mógł sobie na creativie zrespić trochę osadników? Jak nie, to znacie jakieś sposoby żeby ich stworzyć? Przenieść ich w jakiś sposób z innej wioski? Tylko jak?

Inb4 Wioska jest oświetlona i otoczona murem, ale wydaje mi się że wieśniacy zdechli podczas najazdu, nie wiedziałem że razem z tymi zwykłymi kusznikami potem ci czarownicy (zwał jak zwał) będą atakować, oni respili takie latające moby, i pewnie te moby mi powybijały osadników, bo przechodzili przez ściany do domków
  • 12
@Rzyrafa22: Szukałem i chyba się nie da, chyba że coś źle patrzę ( ͡° ʖ̯ ͡°) W innych grach dało się takie rzeczy ustawiać w plikach gry, jak są pliki Z końcówką .dat to wystarczyło je otworzyć notatnikiem i można było zmieniać ustawienia, ale tu się nie da, chyba że coś źle robię
@Rzyrafa22: Ooo dzięki, zaraz zobaczę czy będzie działać :D Tak btw możesz mi powiedzieć czy te latające mobki faktycznie mogły przejść przez ścianę i pozabijać osadników? Myślałem że w środku będą bezpieczni ;c Jak tak to jak się przed tym bronić?Walczyć z najazdem poza wioską?
@Antybristler: Ooooo da się, dzięki :D @Rzyrafa22: No właśnie tak zrobiłem, mur dookoła, oświetlenie w środku, żeby nic się nie spawnowało i kilka wieżyczek przy murze. W tym najeździe siedziałem w tej wieży i strzelałem do mobów, atakowały mnie też te małe wypierdki, i po najeździe zauważyłem że większość osadników zniknęła ¯\_(ツ)_/¯