Wpis z mikrobloga

Dopiero przed chwilą sprawdziłem skład na kwalifikacje i powiem tak: Wpisanie Kwolka na przyjęciu zamiast Bednorza, to jakiś nieśmieszny żart. Mówię wam, coś czuję, że Polacy mając taki potencjał kadrowy szybko odczują takie głupie decyzje Heynena. Kwolek to przecież jest gość, który nie nadaje się na tę pozycje, co drugie przyjęcie serwisu u tego gościa to jest strata punktów.
#sport
#siatkowka
  • 10
@bubukuku Kwolek jedzie na turniej jako defensywny przyjmujący, Bednorz jest tym, który miał być ofensywny, więc ciężko tu to porównywać. Natomiast jeśli chodzi o kwestie oceny przyjęcia obu zawodników, masz jakieś statystyki które sugerują, że Kwolek przyjmuke gorzej niż Bednorz? Wiem, że Bednorz spisywał się bardzo dobrze na treningach, ale widocznie nie w tej samej roli. Zresztą sam Heynen mówił, że tu wybierał między Bednorzem a Szalpukiem
@piqtrek: Wystarczy, że widziałem grę w Final Six Kwolka. W 50% on jest winnym tego, że Polska nie awansowała do finału o złoty medal. Ten gość nie umie zachować zimnej krwi kiedy trzeba i podpalony nie umie przyjąć i wystawić piłki porządnie.
@bubukuku ale final six dla nikogo nie miał być imprezą docelową, podczas której miałby być w formie. Mimo wszystko nadal nie sądzę, żeby Bednorz miał lepsze przyjęcie niż on, a jeśli chodzi o obronę, to zdecydowanie wg mnie Kwolek wygrywa. W kwestii wystawy się zgodzę, choć mając na boisku Zatorskiego, to najczęściej on to bierze na siebie (no chyba, że jest Kubiak, ale Kubiak jest raczej zastepywany przez Kwolka własnie) poza tym,
@piqtrek: Po prostu po meczu Polska - Rosja w półfinale, nie będę raczej darzył Kwolka jakąś wielką sympatią, czy tam nadziejami na jego dobrą grę kiedy zobaczyłem jak pod presją mocnego przeciwnika w meczu o stawkę zamienia się w drewno i gra na poziomie IV ligi polskiej. Dla mnie... Powtarzam dla mnie Kwolek nie nadaje się obecnie na grę w kadrze w turniejach o coś.
@bubukuku: Haha po jednym meczu nie będziesz darzył kogoś sympatią, a wiesz, że oni nie są robotami i zdarza się im również gorszy dzień? Sam bym nie zabrał Szalpuka który przez cały sezon niczym się nie wyróżniał i był kontuzjowany, Kwolek z tego co zaobserwowałem gra bardzo mądrze przy siatce i swą różnorodną grą, obijanie bloku, kiwki mocne ataki doprowadza rywali do szewskiej pasji ale tak jeden mecz z Rosją przesądził,
@bubukuku: Kwolek i Bednorz pokazali swoje w tym sezonie reprezentacyjnym, pytanie co pokazał Szalpuk i czym oprócz doświadczeniem zdobył zaufanie Vitala (przy czym to doświadczenie to jedna wielka impreza - czyli tyle samo ile Kwolek i Bednorz)