Tak się czasem zastanawiam skąd się to bierze, że bardzo często kierowcy dojeżdżając jako drudzy do skrzyżowania stają nieco z tyłu niż pojazd na sąsiednim pasie. Tak jak na rysunku. Wcześniej do skrzyżowania dojechał samochód A, za chwilę dojeżdża samochód B - i staje on nieco z tyłu. Przyczajka? chęć zaskoczenia kierowcy A? A może jakieś kompleksy? #motoryzacja #ruchdrogowy #pytaniezdupy
@kecajek: Zwykła chęć nie patrzenia na kierowce obok, (zazwyczaj uzasadniona zachowaniem kierowcy A) a zwyczajnie, dużo lepsza widoczność świateł bez schylania się pod osłonę przeciw słoneczną:) Pozdrawiam
@kecajek: Ja kompleksów nie mam, jestem dosyć otwarty i bezposredni Ale często tak robię, bo sporo za kierownicą "dałnów" którzy nie potrafią się zachować Buzia #!$%@? otwarta, węszy po zegarach, jaka nawigacja, jaka stacja leci w radiu. Czyli zatrzymuję się nieco z tyłu by zachować prywatność i by pospólstwo nosa nie wsadzało
@kecajek: prywatność, moze ten w niebieskim nie chce zebys widzial kto kieruje autem, ja czesto tak staje na swiatlach, nie chce zeby ktos obok sie gapil w moją stronę
@LJBW603: A kto mówi o wpie**laniu si na pasy. Inna sprawa, że stojąc nieco z tyłu, możesz właśnie mieć te pasy nieco zasłonięte przez pojazd z prawej strony (a co jak wyskoczy spóźniony pieszy?)
#motoryzacja #ruchdrogowy #pytaniezdupy
Ale często tak robię, bo sporo za kierownicą "dałnów" którzy nie potrafią się zachować
Buzia #!$%@? otwarta, węszy po zegarach, jaka nawigacja, jaka stacja leci w radiu.
Czyli zatrzymuję się nieco z tyłu by zachować prywatność i by pospólstwo nosa nie wsadzało
Komentarz usunięty przez moderatora
@sanchopancho:
Nieprawda, mam poniżej 180 (179,99999 ( ͡° ͜ʖ ͡°)) i też nie widzę świateł jak dojadę do końca (✌ ゚ ∀ ゚)☞