Wpis z mikrobloga

Prezes zrozumie prezesa :) (wzięte z FB z FP - Czy wrocławskie MPK już jebło)
Bo rzeczywiście prezes MPK Wrocław musi jechać do Niemiec pilnować tej produkcji, a nie może wysłać kogoś z normalnymi papierami, żeby to sprawdził. Co on tam doglądać? Czy przypadkiem śrubek źle nie wbili ;) Wiadomo, że to wizyta dla samego wizytowania ale skoro sam Prezes pisze: "Mam fajną pracę" no to niech się nie dziwi, że ktoś go wyśmiewa.
(Jakby kto nie wiedział Przemysław Filar był wcześniej prezesem Towarzystaw Upiększania Miasta Wrocławia)
@Reepo @mroz3 #wroclaw
Darth_Gohan - Prezes zrozumie prezesa :) (wzięte z FB z FP - Czy wrocławskie MPK już ...

źródło: comment_LGAZ093ULRRvCVjPLs7B3pq7ifWm9LC6.jpg

Pobierz
  • 39
@Tommy__: Filar też może (nie znam wysokości, bo nie widziałem jego PIT) płacić wysokie podatki. A jeśli zrobił choć jedną pożyteczną rzecz ponad to, to wychodzi, że zrobił więcej od Ciebie.
@Zajf ale co konkretnie zrobił bo ja go znam głównie z tego że rzuca jakimiś artykułami, że miasto nie dla aut, a jak się go zapyta to czemu nie poprawić stanu mpk to nagle zamyka gębę
@kupuje_bulki_w_almie głosowałem na Michalaka. Po prostu nie widzę sensu robienia zadymy w necie przeciwko kierowcom gdy nie da się przedstawić sensownej alternatywy.

Urban carda doladowalem miesiąc temu na kolejne pół roku więc nie trafiłeś ¯_(ツ)_/¯
@kupuje_bulki_w_almie: Człowieku zluzuj majty. Filar już nie raz pokazywał jak bardzo gardzi samochodami i jak bardzo chce wprowadzać jakieś rzeczy, które mają sens przy innych założeniach. Typ antagonizuje zamiast dyskutować.

Z nim się nie da dyskutować w wielu kwestiach. Chociażby właśnie Solpolu albo jak dajesz argumenty na temat taboru to zawsze jest jedno i to samo. Od czegoś trzeba zacząć. Owszem trzeba ale z jakimś planem. A tego obecnie w działaniach
@Tommy__: Wejdź sobie na stronę tumw.pl lub profil facebooka cofnij się do czasów przed wyborami samorządowymi, kiedy to Filar musiał się pożegnać z byciem w kierownictwie stowarzyszenia i czytaj co tam się udało przemycić do realizacji czy zapisów prawa. Jest pełno wpisów np o uwzglęnionych wnioskach do planów miejscowych - takie małe rzeczy jak obowiązkowy szpaler drzew, obowiązująca linia zabudowy, których o których BRW przygotowując plan zapomniało. Małe sprawy, o które
@Zajf: A mozesz mi powiedzieć co jest tak dobrego w tym Tramwaju, że jest lepszym pomysłem niż ten metrobus? Biorąc pod uwage jakie opóźnienia są w realizacji tego założenia. Oprócz faktu, że w teorii będzie bardziej zielono?
@Tommy__: Nikt nie mówi, że mają tylko złe pomysły tylko przez te gównoburze i brak słuchania jakichkolwiek sensownych argumentów odrzuca.
@Tommy__: Nawet jeśli kręci gównoburze z kierowcami (moim zdaniem niepotrzebnie bo powinien ignorować) to nie zmienia faktu, że zrobił więcej pozytywnych rzeczy od Ciebie.

BTW. Myślisz, że robisz komuś łaskę, że możesz poprzeć jakieś pomysły? Po co ten nic nie znaczący fragment wpisu?