Aktywne Wpisy
![WykopX](https://wykop.pl/cdn/c0834752/8b8d85727535e06a2b6e3f47777b7ee7b43dedfb9ba8e674b7020493a2d1f485,q60.png)
WykopX +70
Bardzo przepraszam, że tak długo to trwało, ale jest!
Na szybko zrobiłem skrypt przywracający listę plusujących
https://greasyfork.org/pl/scripts/489949/listy-plusujacych-wpisy-i-komentarze
- lista plusujących po staremu
- zielonki i bordo są w kolorze (pomarańczki nie bo źle to wygląda)
- oznaczenie użytkowników, których blokujesz 🚯
- oznaczenie tych, których obserwujesz 🔔
- różowe paski mają małą różową kropkę 🟣
Skrypt jest kompatybilny z Wykop X Style 2, a dodatkowe opcje konfiguracji działać będą także w
Na szybko zrobiłem skrypt przywracający listę plusujących
https://greasyfork.org/pl/scripts/489949/listy-plusujacych-wpisy-i-komentarze
- lista plusujących po staremu
- zielonki i bordo są w kolorze (pomarańczki nie bo źle to wygląda)
- oznaczenie użytkowników, których blokujesz 🚯
- oznaczenie tych, których obserwujesz 🔔
- różowe paski mają małą różową kropkę 🟣
Skrypt jest kompatybilny z Wykop X Style 2, a dodatkowe opcje konfiguracji działać będą także w
![WykopX - Bardzo przepraszam, że tak długo to trwało, ale jest!
Na szybko zrobiłem s...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/eeeda54581b4cc900aa324e5b761536f6c89b212aab88ab3b61baf1bbb9b46b5,w150.jpg)
źródło: Lista plusujących
Pobierz![Defined](https://wykop.pl/cdn/c0834752/14c97220de8fb1d180a08613bf8e0a7f24dd6e8064ca336d2f2c5af2d9ef2589,q60.jpg)
Defined +4
Dobra, tak, to ja # pokazmorde
Rano usuwam
Rano usuwam
![Defined - Dobra, tak, to ja # pokazmorde
Rano usuwam](https://wykop.pl/cdn/c3201142/4bb4a9f622aa5b5d45d0eb0fc7455e2b6d5b91eacf2216f09f0a64b07078731b,w150.jpg)
źródło: temp_file906591300613076175
Pobierz
25/50 chilli con carne
CO KUPIĆ
- kilogram wołowiny (będzie potrzebna zmielona, u mnie udziec)
- 2 papryki
- puszka kukurydzy
- puszka fasoli
- przecier pomidorowy (300 ml)
- bulion lub woda (Knorr ma całkiem niezłą bulionetkę, nazywa się to "esencja do sosu" i ma naprawdę spoko skład)
- kilka papryczek chilli, według tolerancji ostrości
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- przyprawy: pieprz, sól, cukier oregano, papryka słodka wędzona (większość przepisów pewnie podaje kumin, ale ja nie lubię i odkryłam, że wędzona papryka nadaje świetny smak)
- wybrany tłuszcz do smażenia
JAK ZROBIĆ
- rozpuszczamy trochę tłuszczu w dużym garnku (ma się docelowo zmieścić całe danie)
- wrzucamy cebulę, chilli i czosnek, smażymy dwie minuty
- dorzucamy wołowinę, dodajemy szczyptę soli (nie za dużo, zwłaszcza jeśli bulion jest słony) i smażymy, czekamy, aż odparuje z niej trochę wody
- w międzyczasie kroimy paprykę
- kiedy już wołowina zmieni kolor, a woda odparuje, sypiemy oregano, pieprz i suszoną paprykę wędzoną, dolewamy przecier pomidorowy i bulion
- dodajemy 2 łyżeczki cukru
- tutaj pewna dowolność: niektórzy wolą chilli w formie zupki, inni preferują gęste danie - według tego musicie sobie dostosować ilość przecieru i wody/bulionu
- dorzucamy paprykę i dusimy danie przez jakieś 10 minut
- na koniec dorzucamy wypłukaną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolę, dusimy jeszcze przez 5 minut
- można podawać z: ryżem, plackami tortilli, nachosami, kwaśną śmietaną
zdjęcie tym razem nie moje, ale wygląda identycznie, więc ¯\_(ツ)_/¯
#50obiadowchallenge #gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: comment_SfeOht7A1GoodJy5UaZnpCxGpRuXwsdR.jpg
PobierzPs. Robię SSmana i do kolekcji przepisów
Komentarz usunięty przez autora