Wpis z mikrobloga

@I-____-I: @Gronbar: Z jednej strony fajnie, że coś robią i coś się dzieje, ale tak obiektywie, to w zasadzie po co mi to?
Trochę nie rozumiem ciśnienia niektórych, aby na Switchu mieć przeglądarkę, Netflixa, Youtuba, Instagrama itp...
Przecież do tego i tak każdy ma w kieszeni smartfona, który się duzo lepiej do tego nadaje.
@asunez: Ale po co?
Switch w podrozy i tak musi miec hotspot z komorki, by netflixa ogladac. za duzo zachodu z tym wszystkim. na TV masz apke, na komorce masz apke. NIe widze sensu robienia z konsoli do grania kombajnu multimedialnego do filmow, zdjec (po co komus insta XD??? ) czy sluchania muzyki.
@PanManiek: Teoretyczna sytuacja: lezysz sobie na kanapie, grasz sobie w coś, chcesz sprawdzić w necie gdzie jest jakaś znajdzka, a telefon podłączony dwa metry dalej do ładowania ;) Albo masz ochotę coś obejrzeć na nieco większym ekranie niż ekran komórki, odpalasz hotspota i Netflixa, oglądasz.

Nie zrozum mnie źle, to nie tak, że bez tych funkcjonalności bym Switcha nie kupił, bo kupiłem, ale skoro to tak naprawdę tablet, to dlaczego to
Albo masz ochotę coś obejrzeć na nieco większym ekranie niż ekran komórki, odpalasz hotspota i Netflixa, oglądasz.

@asunez: Mogę też się złapać prawą ręką za lewe ucho ... tylko po co.
Skoro w telefonie mam raptem 0,2" mniej, za to z ekranem AMOLED FHD+, a urządzenie dużo mniejsze, cieńsze, poręczniejsze, które mogę obsłużyć jedną ręką i nie muszę ciągnąć znikąd hotspota.