Aktywne Wpisy

BlackpillNaCalego +169
#blackpill baba zawsze będzie miała miękkie lądowanie w życiu nie ważne co robiła, czy jest brzydka czy nie zawsze znajdą się miliony kukoldów gotowe podać pomocną dłoń xd
źródło: FB_IMG_1729855295996
Pobierz
Andrzej_Buzdygan +206
Piękny przykład na to jak odsamochodowienie przestrzeni dodaje uroku miastom. Fajnie by było kiedyś doczekać czasów w #warszawa, gdyby np. cały Nowy Świat i Krakowskie Przedmiecie na stałe zostały zamienione w deptak albo Marszałkowska ograniczona tylko do ruchu zbiorkomu. <3
#samochodoza #krakow
#samochodoza #krakow
źródło: image
Pobierz

Próbowałem na blue wallet I bitcoin lightning wallet - gdzie mam otwarty kanał - póki co nie jestem mu w stanie odpowiedzieć...
Wiem że to wczesny etap tej technologii, ale funkcja przelewania z portfela na portfel nie jest kosmiczna, jeśli ktoś chce przelać środki komuś z kim miał już transakcje to nie powinien być taki problem. Chyba, że nie rozumiem istoty invoice'ow i ktoś będzie w stanie mnie dokształcić.
@blacktyg3r: nie ma takiej opcji. Invoice musi być, a twoje urządzenie z węzłem(portfelem) LN musi być włączone.
Jest możliwość by tworzyć rozwiązania, w których invoice jest wystawiany w każdym momencie na żądanie płacącego. Przykładem niech
Fervi to koń trojański.
Wersja łatwiejsza. Jeżeli korzystacie z LND no to jest coś takiego jak keysend (dawniej Sphinx).
LN to może być ślepy zaułek, ale może być podwaliną technologii, która wypchnie btc dalej - póki co pozostaje obserwować, albo pomagać. FUD nic nie wniesie.
Używanie bitcoina powinno być dziecinnie proste, bez zastanawiania się który portfel umożliwia wpłaty a który wypłaty, czy coś trzeba wysłać wcześniej, coś ustawić, o coś poprosić itp itd.
I taki będzie, budowę domu zaczyna się od fundamentów, nie od malowania ;). Wszystkie 'swoje bitcoiny' skończą jako inspiracje, które poprawione i zaimplementowane na porządnym i dopracowanym jądrze dadzą nam rozwiązania, których teraz brakuje. Nic trwałego nie powstaje szybko, dopracowane rozwiązania potrzebują czasu i w tym wypadku 18 miesięcy, 10 lat - to wciąż niewiele, jak na wymagania jakie stawiamy i postawimy tej
Osobną kwestią jest ponowne użycie starego invoce do wykonania płątności, lub użycie invoce które straciło ważność. Odbiorca nie powinien odebrać takiej transakcji, jednak wiem że niektóre portfele nie przestrzegają tego i potrafią odebrać transakcję z