Wpis z mikrobloga

Średnio mi się podoba, ale liczę na to, że fabularnie chociaż wciągnie. Oceniając tylko sam trailer powiedziałbym, że jest trochę zbyt baśniowo, jakbym oglądał jakieś bajki braci Grimm - brakuje tu trochę takiej ponurej wizji, jakiejś takiej surowości, brudu, kurzu i gówna - dosłownie! Po prostu jest jakoś tak sztucznie to jest jakiś takie dziwne fantasy, którego nie lubię, a obejrzyjcie sobie trailery Daredevila czy The Defenders, za które również była odpowiedzialna Lauren, no k---a to będzie praktycznie to samo, takie dziwne g---o... No i CGI jest po prostu... średnie. Nie że tragiczne, złotego smoka raczej nie pokona #pdk ale no d--y to na pewno nie urywa. Cavill mógł zrzucić trochę mięsa do roli, bo wygląda trochę jak Gladiator a nie Wiedźmin. Wiem, że narzekam, w końcu bycie Polakiem zobowiązuje, ale liczę na to, że się mile rozczaruje podczas premiery ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wiedzmin
f.....u - Średnio mi się podoba, ale liczę na to, że fabularnie chociaż wciągnie. Oce...

źródło: comment_8e9bKGpuy4kVq6m2fwZF8tYc0ugqUXLc.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@frikuu: Ale to właśnie dobrze, że czuć baśniowy klimat. W opowiadaniach przecież było podobnie. To były takie baśnie opowiedziane na poważnie i z dorosłym humorem. Nigdy nie było tam przesadnie mrocznie. Jak to wyglądało w sadze to nie mam pojęcia, bo nigdy się za nią nie zabrałem.
  • Odpowiedz
  • 2
@joe777 brednie? Przeczytaj opowiadania. Malo tam brudu czy jakiegoś ciężkiego klimatu. To bardziej sztampowe fantasy. Chociaz Geralt zawsze cos smecil pod nosem.
  • Odpowiedz
@Eoon: To chyba oczywiste, że już przeczytałem, bo inaczej bym się nie wypowiadał, nie uważasz? I zdecydowanie w porównaniu do sztampowych fantasy Wiedźmin wyróżnia się cięższym klimatem, może nie same opowiadania, ale saga zdecydowanie.
  • Odpowiedz
  • 1
@joe777 saga zdecydowanie, tam jest juz praktycznie tylko brud, ciezki klimat i smęty Geralta. Opowiadania to troche inne bajka. Blizej im do sztampy bo biorą garsciami z legend.
  • Odpowiedz