Wpis z mikrobloga

Hej, błagam o pomoc, bo już totalnie nie mam pojęcia co robić... Sprawa wygląda tak :
Komputer kilka miesięcy temu zaliczył uszkodzenie dysku systemowego, więc kupiłem nowe ssd(kingston uv500 240gb jeśli mnie pamięć nie myli). Zainstalowałem windowsa 10 home 64bit, ale po kilku dniach zaczęły pojawiać się problemy- komputer zaczął pokazywać różne błędy- bluescreeny takie jak Unexpected kernel mode trap, błąd 0xc0000225 i wiele innych. Próbowałem zaktualizować system, przełożyć ram do drugiego banku, aktualizować sterowniki i przeczyścić porty. Absolutnie nic to nie dało-l. Teraz, gdy próbuję włączyć pc, na ekranie mam "no signal dected", a mysz i klawiatura nie mają zasilania. Raz na wiele prób pojawia się ekran ładowania biosu, przy każdej próbie włączenia komputera słychać dźwięk sygnalizujący wczytywanie biosu. Dodam, że gdy komputer jeszcze działał, to wystarczyło lekko puknąć w obudowę aby włączył się bluescreen (rozważałem uszkodzenie banku pamięci ram, ale przy obu było tak samo, a dobrze zablokowałem kość pamięci)
Specyfikacja :
I5 6500
8gb ram 2133 ddr4 crucial
Asus gtx 960 4gb
Asus h110m
Zasilacz silentium pc 550 watów
Z góry dziękuję za pomoc.
#pcmasterrace #informatyka #komputery
  • 9