Wpis z mikrobloga

Potrzebuję dla żony laptopa do netflixa, przeglądarki, Office, odtwarzacza wideo, generalnie nic wymagającego, ale byłoby spoko, by bez problemu 4k uciągał. Zauważyłem, że z nowych, to bez 2 tys. zł, to nie ma co podchodzić, bo będą to co najwyżej jakieś biedackie celerony,a chciałem wydać mniej. Zastanawiam się nad czymś po leasingowym z wyższej półki za jakieś 600 zł i opcją modyfikacji. W tej cenie pewnie da radę znaleźć sensownego elitebooka lub nawet probooka, albo jakiegoś fajnego della latitude. Miałem kiedyś takiego służbowego elitebooka i można go było nosić za jeden narożnik z otwartym ekranem. Żona używa lapka głównie leżąc w łóżku, stąd wymagania co do solidności.

Co doradzacie? Taki Dell byłby spoko? https://allegro.pl/oferta/dell-e6440-i5-4gen-8-128ssd-320gb-kam-w10p-kl-a-8215860775

#komputery #laptopy #pytanie #obrazekdlazwiekszeniaatencji
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pogop: mam Dell latitude od czterech lat.
Dwóch synów na nim siedzi u gra/ogląda.
Sprzęt pod względem mechanicznym super.
Szczerze polecam.
Co do bebechów się nie wypowiem bo nie znam się.
@pogop: mój ma, czy hałasuje ? aktualnie mam na cpu 79 stopni bo kompilacja no i wentyl od cpu jedzie na 4306 rpm, nie jest to bezgłośne przy dużej temperaturze, przy normalnym użytkowaniu nie słychać