Aktywne Wpisy
artur-klocek +53
Jak teraz się czujecie "fajnopolacy"? Jak się czujecie wyborcy PO, 2050, PSL i Lewicy?
#bekazlewactwa #wojna #ukraina #polska #rosja #granica #wojsko #bekaztuska #polityka
#bekazlewactwa #wojna #ukraina #polska #rosja #granica #wojsko #bekaztuska #polityka
Ja wiem że każda rodzina ma własny przepis na zupę cytrynową ale uważam że tradycyjny przepis mojej babci jest najlepszy.
Oczywiście ta lista jest absurdalna bo nie ma na niej solnika.
#heheszki #gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie
Oczywiście ta lista jest absurdalna bo nie ma na niej solnika.
#heheszki #gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie
#pytaniedoeksperta #teoriaobwodow #fizyka
EDIT Jak nie wierzysz to sobie pomnóż Y * Z i ci wyjdzie jeden (szybki sposób na mnożenie - mnożysz amplitudy i dodajesz fazy).
1/Y = (1Y| )/(YY|) = i dalej liczysz wyjdzie ok bo w mianowniku jest liczba rzeczywista
Nie ma sprawy.
a) najpierw wyznacz liczbę odwrotną do Y w notacji a + bj i potem zapisz ją w postaci amplituda - faza
b) najpierw zamień Y na notację amplituda/faza a następnie wyznacz liczbę odwrotną (podpowiedź - amplituda' = 1/amplituda, faza' = -faza)
Faza = kąt jak narysujesz, a formalnie to zobacz http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_wsp%C3%B3%C5%82rz%C4%99dnych_biegunowych podpunkt "Przejście od systemu kartezjańskiego do systemu polarnego" jaki to jest #!$%@? wzór.
A co ty mi teraz napisałeś to ja nawet nie wiem.
a = amplituda* cos(faza)
b = amplituda* sin(faza)
z tego ci wyjdzie sin i cosinus kąta i musisz zgadnąć jaki to kąt to już łatwo.