Wpis z mikrobloga

#programowanie #cpp
Mirko pomóż, bo kompletnie nie ogarniam. Jaka jest różnica między dwoma przykładami:
https://pastebin.com/FuEVwGaJ
To jest analogia do fragmentu kodu, który piszę. W programie wywołuję metody na rzecz obiektów, na które wskazują elementy tablicy array. W pierwszym przypadku program zachowuje się niepoprawnie, w drugim wszystko jest ok. Sprawdzałem w debuggerze i wartości pól poszczególnych obiektów wydają się być takie same w obu przypadkach i są zgodne z oczekiwaniami. Inb4 - tak, wiem że lepiej stosować std::vector, tablica jest tylko dla testów, w przypadku vectora problem był identyczny.
  • 11
@xyz333: "Compiler is out of heap space" i kilka innych odnoszących się do plików dostarczonych z Visual Studio. Jestem pewien, że to kwestia kompilatora, bo wcześniej na dokładnie tym samym kodzie było ok. Zrestartowałem komputer i problem zniknął.
@6502 To, że wcześniej nie było problemu, nie znaczy, że to od razu kwestia kompilatora. Patrząc na przykład wyżej, wnioskowałbym, że raczej faktycznie zabrakło pamięci. Możesz pokazać ten kod?