Aktywne Wpisy
miki4ever +165
#stanowski #kanalzero
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej).
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej).
JessePinkman38 +51
Ja chciałem tylko zaznaczyć że ta kobieta będzie dziś wykrywać przestępstwa i oskarżać o nie ludzi w procesach xd
Elita Tuska.
#stanowski #bekazpisu #kanalzero #bekazlewactwa #polityka
Elita Tuska.
#stanowski #bekazpisu #kanalzero #bekazlewactwa #polityka
#szachy
Planuję zmienić trochę debiuty i zawsze mi się on podobał :D
Chyba niespecjalnie, to nie jest debiut na poziom arcymistrzowski. Ale na do 2200 jak najbardziej
Na pewno. Co do holenderskiej się nie wypowiem, nie grałem ani białymi ani czarnymi. Żona grała, ale nie była wtedy żoną, więc nie wiem i tak :P
Natomiast Wołgę sam grałem. Tak właśnie do etapu 2200 :D
Kiedyś zostałem nauczony francuza i holenderskiej i nigdy tego nie zmieniałem. I choć grałem krolewsko-indyjską, nigdy mi to nie podobało się.
Mój plan na najbliższy czas to zmienić repertuar debiutowy, poćwiczyć końcówki z książką Dvoreckiego i zagrać kiedyś w openie do 2000, może uda się coś wygrać jak wystająco się przygotuje ;D
No i po prostu zawsze lubiłem gambity,
@Ragnarokk: a tu taka niespodzianka ze strony Maxime'a https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/riga-fide-gp-2019/3/2/2 :D
Nope, z jakimś pseudoruchem 3.h4 to się nie liczy