Wpis z mikrobloga

Dzień dobry! Dziś zapraszam Was do wykopywania prostego przepisu na pyszne domowe Reese's Peanut Butter Cup w cenie 50 groszy za sztukę, zamiast 3 zł w sklepie

Przepis jest mega prosty i szybki. Dodatkowo poradzą sobie z nim nawet Ci, którzy nie mają cukierniczego doświadczenia. Nie ukrywam, że do jego przygotowania zainspirowała mnie ich horrendalna cena w Polskich sklepach (w moim Auchan były swego czasu po 9-12 zł za 3 sztuki, w (tfu) Biedronce widziałem je ostatnio w lepszej ale dość wysokiej cenie 5 zł za 3 sztuki. Reese's, które są jednymi z najpopularniejszych w Stanach słodyczy generalnie dobrą cenę mają niema wyłącznie w USA, a ich producent nastawiony jest na tamtejszy rynek (ponad 97% przychodów pochodzi z USA).

Do przygotowania domowych Reese's nie będziecie potrzebować żadnego specjalistycznego sprzętu ani trudno dostępnych składników. Jeśli macie w domu lodówkę, nożyczki i kuchenkę to przygotujecie je bardzo łatwo!

W ostatnim głosowaniu wyszło, że chcecie serii o burgerach, więc za jakiś czas można się jej spodziewać. Na razie doskonale swoje umiejętności będąc na diecie burgerowej ( ͡° ͜ʖ ͡°) myślę, że uda się zrobić coś fajnego.

Jeśli macie jakieś pytania to piszcie w komentarzach, każdemu postaram się w miarę posiadanej wiedzy pomóc :)

Jeśli zrobicie domowe reese's z tego przepisu to wrzucajcie je na mirko i oznaczajcie mnie oraz tag ;)!

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
MG78

_____________________________________

PS

#kuchniamg78 - jeśli ktoś chce to zapraszam również do śledzenia tagu z przepisami :)

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
Pobierz MG78 - Dzień dobry! Dziś zapraszam Was do wykopywania prostego przepisu na pyszne dom...
źródło: comment_tJUce8plNt8CxalBvH2B7gQCCjM3NTJO.jpg

Próbowaliście kiedyś Reese's Peanut Butter Cup?

  • Tak 42.1% (1475)
  • Nie 51.0% (1787)
  • Nie wiem / nie pamiętam 6.8% (239)

Oddanych głosów: 3501

  • 135
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MG78: no w końcu kiedyś trzeba zrobić :) ja jeszcze widziałam kiedyś filmiki z giga babeczka Reese's czyli taka na formie od tarty :D masło też swoje robię w blenderze bo taniej po prostu :) cukru ani oleju nie dodaje, po prostu miksuje orzechy i w trakcie sole :)
@MG78: poziom skomplikowania twoich przepisów jest taki, że... oczekuję że mnie zawołasz jak wrzucisz przepis na zupkę chińską, wiem że trafi ona w gorące i nie chcę przegapić komentarzy do tego xD
@fwraven: Woda łączy się jakoś z cukrem i kakao zlepiając je w taką szorstką grudkę. Wbrew temu co można sobie wyobrazić, to nie jest tak że jedna kropla = jedna mała grudka, tylko zbije ci całą tabliczkę czekolady w coś o konsystencji starego, suchego ciasta.

Nie da się tego odwrócić, można tylko dodać trochę mleka, długo mieszać i w końcu wyjdzie ganache (taka polewa czekoladowa która nigdy nie stwardnieje)