@gumpa_bobi: znam kolesia, który będąc na wyjeździe na Erasmusa do Niemiec przy gotowaniu makaronu nie wiedział jak stwierdzić, czy woda w garnku już wrze czy jeszcze nie. Miał wtedy gdzieś tak 23 lvl. Bait czy nie - nie zdziwię się, jeśli to autentyk.
O tyle nie chce mi się w to wierzyć, że jednak przy wizycie w tylu sklepach jestem przekonany, że bardzo szybko ktoś by ją uświadomił, czym jest makaron al dente. No i ma internet, więc może we własnym zakresie sprawdzić. Bait jak nic. 2/10 bo odpisałem.
@SnorkyPL: Przykład na to że im jest się głupszym tym bardziej ma się wrażenie że jest się ekspertem. Czy wrzątek ma zawsze taką samą temperaturę? Jaką temperaturę ma wrzątek w kopalni a jaką na szycie najwyższej góry? Czy zawsze będzie to ta sama temperatura?
@gumpa_bobi: jest. Moja znajoma została poproszona przez wspólokatora czy makaron jest już aldente. Otworzyła szafki i powiedziała, że są tylko świderki xD
@SnorkyPL Kumpel z gimnazjum pojechał do drugiego do UK, wtedy mieliśmy koło 20 lat.
Pierwsza akcja była z jajecznicą - jajka rozbił, wymieszał, wlał na patelnię tylko nie wiedział, że na patelni też trzeba ciągle mieszać więc wyszedł mu omlet :D
Druga akcja była z mięsem na mielone, miał wyjąć z zamrażarki żeby się zagrzało - wpadł na pomysł, że wrzuci do wody - wyszła całkiem błotna masa :D
@SnorkyPL: debil. Trzeba zapytać mamusię po prostu!
Pierwsza akcja była z jajecznicą - jajka rozbił, wymieszał, wlał na patelnię tylko nie wiedział, że na patelni też trzeba ciągle mieszać więc wyszedł mu omlet :D
Druga akcja była z mięsem na mielone, miał wyjąć z zamrażarki żeby się zagrzało - wpadł na pomysł, że wrzuci do wody - wyszła całkiem błotna masa :D