Aktywne Wpisy
nabbek +582
Polska5Ever +38
Jaka "zła" decyzja finansowa jest warta każdej waszej wydanej złotówki?
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
50% bieganie po górach, 25% chodzenie, 25% bieganie w terenie płaskim. Ważny dla mnie jest dokładny pomiar przewyższeń.
Czy SUUNTO AMBIT3 VERTICAL ogarnie temat? Łatwo znaleźć używkę za połowę ceny.
#smartwatch #bieganie
Nie wiem czy znajdziesz tak latwo verticala na sprzedaz, ta wersja ambita byla malo popularna, wyszla u schylku kariery linii ambit, gdy na horyzoncie byly spartany od suunto i kupa innych sikorow garmin/polar etc.
Sprawdz czy nie latwiej bedzie znalezc ambit 3 peak, ja swoj tydzien temu sprzedalem za 500zl jeszcze z 3m gwarancji i pasem HR.
W porownaniu z peak
Suunto Vertical znalazłem w dosyć dobrym stanie używany okazjonalnie do aktywności za 450zł (+100 pas). Dlatego się zainteresowałem. Fakt, Peak jest do dorwania za stówkę więcej.
Najbardziej mi zależy właśnie na minimum 12h pracy i bardzo dokładnym gps i wysokości. Jak ustawie przy kompie raz, to tylko będę potrzebował do zgrywania tras. A zegarek nie ma funkcji połączenia się z telefonem i zgrania .gpx na
Ale w druga strone, tzn wgrac track na sikora juz nie szlo.
Natomiast co do reszty, to na moje to jest aktualnie najtanszy, tak kompleksowy zegarek do biegania wedrowek itd z mozliwoscia nawigowania po trasie, barometrem i
https://www.suunto.com/pl-pl/Wsparcie/Pomoc-dotyczaca-produktow/suunto_ambit3_peak/suunto_ambit3_peak/funkcje/wysokociomierzbarometr/
Mi ambit pokazywal sensowne wartosci, aczkolwiek ja mialem go zawsze ustawionego na auto. Kalibrowalem chyba jeden albo dwa razy i potem bylo ok.
Przy biegach w gorach roznice miedzy ambitem, a tym co podawal organizator jako przewyzszenia, byly dosc niewielkie.