Wpis z mikrobloga

Jaki zegarek do aktywności fizycznych? Szczerze Endomondo na telefonie już mnie denerwuje, potrafi zgubić zasięg w połowie treningu.
50% bieganie po górach, 25% chodzenie, 25% bieganie w terenie płaskim. Ważny dla mnie jest dokładny pomiar przewyższeń.
Czy SUUNTO AMBIT3 VERTICAL ogarnie temat? Łatwo znaleźć używkę za połowę ceny.
#smartwatch #bieganie
  • 8
@booolooo: @Oplyy: ( )

Nie wiem czy znajdziesz tak latwo verticala na sprzedaz, ta wersja ambita byla malo popularna, wyszla u schylku kariery linii ambit, gdy na horyzoncie byly spartany od suunto i kupa innych sikorow garmin/polar etc.

Sprawdz czy nie latwiej bedzie znalezc ambit 3 peak, ja swoj tydzien temu sprzedalem za 500zl jeszcze z 3m gwarancji i pasem HR.

W porownaniu z peak
@PurpleHaze: Dzięki za tak obszerną pomoc!

Suunto Vertical znalazłem w dosyć dobrym stanie używany okazjonalnie do aktywności za 450zł (+100 pas). Dlatego się zainteresowałem. Fakt, Peak jest do dorwania za stówkę więcej.

Najbardziej mi zależy właśnie na minimum 12h pracy i bardzo dokładnym gps i wysokości. Jak ustawie przy kompie raz, to tylko będę potrzebował do zgrywania tras. A zegarek nie ma funkcji połączenia się z telefonem i zgrania .gpx na
@booolooo: nie wiem jak w najnowszej aplikacji suunto, bo oni koncza z movescount, to wyglada. Na movescount w telefonie mogles zgrac trening przez BT, po zgraniu mogles sobie z niego wyexportowac aktywnosc do gpx.
Ale w druga strone, tzn wgrac track na sikora juz nie szlo.

Natomiast co do reszty, to na moje to jest aktualnie najtanszy, tak kompleksowy zegarek do biegania wedrowek itd z mozliwoscia nawigowania po trasie, barometrem i
@PurpleHaze: Poszperałem jeszcze trochę, zainstalowałem aplikację Suunto. Dodałem z ręki trening, po 2 minutach pojawił się w endomondo (a na tym mi zależy, bo tam mam historie swoich treningów sprzed kilku lat i chcę mieć to w jednym miejscu). Więc wydaje mi się, że sikor ma 99% tego czego chce. Dokładny GPS i pomiar wysokości. Włącz/pauza/wyłącz trening, nawigacja po trasie, krokomierz no i godzinę... W sumie nadal się zastanawiam, czy potrzebna
@PurpleHaze: Jeszcze Cie przemęczę jednym pytaniem, Peak 3 dobrze mierzył wysokość n.p.m.? Zastanawiam się nad Amazfit Stratos 2 jeszcze. Niby też ma barometr, ale samą trasę pod względem wysokości pokazuje dosyć słabo...