Wpis z mikrobloga

Właśnie pomysłu niet i to jest największą przeszkodą. A proste (konsolowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)) MMO juz pisałem. Generalnie kręci mnie tematyka serwerów, ostatnio bawiłem się biblotekami do kolizji i pathfindingu lecz żygam już openglami. Poza tym lubię niskopoziomowe tematy, reverse engineering, zawsze chciałem napisać jakis packer/protector/obfuskator.
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: Chętnie sprawdzę czy spełniam twoje wymogi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A na poważnie czuję sie bardzo pewnie w c++11, boost, znam stla, dobre praktyki, pisałem sporo malych projektow z bardziej doświadczonym kumplem w parach gdzie wytykaliśmy sobie nawzajem błedy itd, wieć raczej tak. Poza tym pracowałem w korpo trochę ponad rok (miałem przerwe w studiach)
  • Odpowiedz
@kenyadrip: Fajna tematyka, też mnie to kręci. Oprócz packerów/protectorów/obfuskatorów bardzo lubię też tematykę debuggerów, szczególnie na windowsie i tego jak można je fajnie wykorzystać, np. sterując wykonaniem procesu za pomocą wyjątków, gdzie proces nadzorujący wykonuje część zadań procesu nadzorowanego w momencie kiedy np. tamten rzuci odpowiedni wyjątek. Można to fajnie rozwinąć i takie drzewo debuggerów może służyć za fajną formę obfuskacji. A jeszcze bardziej kręci mnie tematyka wirtualnych maszyn, też
  • Odpowiedz