Wpis z mikrobloga

@ciezka_rozkmina ech jakie głupie myślenie. Właśnie wręcz przeciwnie. Poddajesz się, masz zadanie do wykonania i nie wykonujesz go. Czyli Twoja dusza na nowo się narodzi, w innym ciele i będziesz musiał zaczynać od nowa.
  • Odpowiedz
@ciezka_rozkmina grzech ciężki to właśnie znaczy to, że poddajesz się bez walki, tak najniższa linią oporu. I zależnie wlasnie od tego w jaki sposób umrzesz, czy to te samobójstwo- to takie następne życie dostaniesz. Takie na jakie sobie teraz zasluzysz.
Więc tak naprawdę tylko pograzysz się w przegrywie i Twoja dusza będzie bez końca się błąkać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@crazykokos: Błędnie zakładasz, że się poddaję. Zmieniłem swoje życie na lepsze. Nie mam powodu do smutku, w końcu wyszedłem na prostą. To dobry moment na zakończenie mojej historii.
Idąc twoim tokiem rozumowania moje następne życie będzie lepsze niż to co mam teraz. Bo nie jestem złym człowiekiem.
  • Odpowiedz
@ciezka_rozkmina zadanie- przeżyć życie dobrze. Być dobrym człowiekiem. Te 10 przykazań w chrześcijaństwie to takie wskazówki co robić a czego nie. Ale generalnie w każdej religii mówią o tym jak "dostać się do nieba", czyli co robić żeby żyć dobrze. Każdy ma sumienie i wystarczy jego słuchać, nie potrzeba żadnych 10przylazan. Wiesz podświadomie, że nie można kraść, zdradzać, zabijać. I gdy w końcu przeżyjesz życie dobrze to nie trafisz do nieba tylko
  • Odpowiedz
@ciezka_rozkmina jeśliby żyjesz teraz dobrze to: albo po śmierci zaczniesz nowe życie, nową grę, tylko że będziesz miał lepszy start, lepsze możliwości itp.
albo właśnie przeżyjesz te życie dobrze, umrzesz wtedy kiedy przyjdzie pora i zakończysz te wieczną tułaczkę :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 61
@crazykokos: No fajną masz wersję mitologii ale to tak jakby tylko twoja wizja. Ja nie widzę nic złego w świadomej śmierci jeśli jest to przemyślana decyzja a nie efekt depresji czy chwilowych impulsów czy załamania nerwowego.
  • Odpowiedz
@crazykokos: wystarczy nie iść do światła w tunelu. Koniec istnienia. Poza tym reinkarnacja to bzdura ale na wszelki wypadek wystarczy wiedzieć, by nie iść do światła przy umieraniu by opuścić ten cykl na zawsze.
  • Odpowiedz
@ciezka_rozkmina więc teraz nie możesz popełnić samobójstwa, bo tylko sobie pogorszysz, nowe życie będzie gorsze, będzie Ci trudniej i stracisz wszystko na co teraz zapracowales, punkty zdobyte w tym życiu się wyzerują
  • Odpowiedz