Aktywne Wpisy
wykoPAKA +90
Hej Wykopakowicze!
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
DzikWesolek +695
Typ powinien grać czarne charaktery z takim wyglądem. #jedenzdziesieciu
#oculusrift #virtualreality #vr
Ale tak, mimo że nie wspomnieli bezpośrednio to raczej dlatego że to oczywiste. Real RGB PANELS (czyli 2 panele, a 2 panele montuje się gdy robisz regulacje IPD)
Widać też wbudowane pokrętło do kontroli IPD takie samo jak na Vive i Vive Pro.
Ostatnim potwierdzeniem
okus pobierałem tez ModAssistace(opcjonalne ale mozna dodac sobie pare rzeczy). Trzeba pamiętać że z kazdą aktualizacja BSa trzeba aktualizować Beatdrop bądź pobierać na nowo
Co do samej firmy HTC to miałem jedynie styczność z telefonami, ale jestem w stanie uwierzyć że cała firma tak wygląda. Ale mimo ceny, to chciałbym chociaż skorzystać z tego Cosmosa by porównać do Rifta S, zobaczyć czy serio może być lepiej. Tak teraz odnośnie IPD, to wczoraj trochę dłużej posiedziałem i nie wiem czy
Ustawiłeś sobie software IPD żeby skala była prawidłowa?
żadnych niedogodnosci nie mam, wiadomo po około godzinie oczy mocno się meczą plus twarz jest bardzo spocona ale nie wynika to z ustawien obrazu na sprzęcie
@wuut: ogólnie
Ta zmiana software IPD ma tylko sprawić żeby mózg nie odbierał obrazu który tam jest jako inne IPD przez co skala jest zła. Całe życie twój mózg widzi z twoim IPD więc może oszaleć (ale nie u każdego co
@Navari: nawet na wykopie ostatnio był miniaturowy wyświetlacz o rozdzielczości 5000x4000, ale to raczej daleka przyszłość bo co by to uciągnęło xD
ale czekam z niecierpliwością na coś co poprawi te zniekształcenia
Takie małe ekrany są raczej za małe na VR bo będzie problem z polem widzenia, waveguide to coś co zmniejszy rozmiary headsetów ale
A Vivecraft widziałem (ʘ‿ʘ) (。◕‿‿◕。)
@Navari: ale to wygląda zajebiście! dopiero teraz miałem chwilę by obejrzeć co podesłałeś i jestem pod ogromnym wrażeniem, to rzeczywiście będzie rewolucja powinno znacznie obniżyć wymagania sprzętowe! inne przewidywania też mega, czekam bardzo na rozwiązanie z dźwiękiem :D tak jak wcześniej pisałem, przed użyciem okularów nie wydawało mi się by to była przyszłość, ale teraz, gdy już sam spróbowałem + zobaczyłem co planują w przyszłości, to czekam niecierpliwie co
https://www.roadtovr.com/oculus-job-listing-eye-tracking-ar-vr/