Aktywne Wpisy
Wrrronika +998
Śmiechu warte
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
9HYx +65
Cześć, mam prośbę - możecie podać JEDNĄ KSIĄŻKĘ, którą według was należy przeczytać chociaż raz w życiu?
Chcę zrobić listę książek, którymi warto się zainteresować - nieważne jaki gatunek.
Z góry dziękuję.
#ksiazki #czytajzwykopem #czytanie
Chcę zrobić listę książek, którymi warto się zainteresować - nieważne jaki gatunek.
Z góry dziękuję.
#ksiazki #czytajzwykopem #czytanie
#tatry #morskieoko #zakopane
Bus o ile dobrze pamiętam jedzie około 20min, chyba, że jest korek przed Morskim Okiem wtedy bus jedzie przez Słowacje i to zajmuje około 40min (wiem z doświadczenia). Jak wyjedziesz na busa przed 7:00 to nie powinno być problemów :)
Ale wiesz, że busy nie jeżdżą do Morskiego Oka tylko do parkingu, z którego idzie się 2h nad Morskie Oko?
Komentarz usunięty przez autora
Sam szlak na Szpiglasowy Wierch jest łatwy, nawet dla "nowicjuszy" górskich. Ewentualnie zejście do Pięciu Stawów jest nieco trudniejsze.
Podsumuje wczorajszy wyjazd w góry. Na Palenicy Białczańskiej byłem coś przed godz 8:00. Przyznam ze miejsca do zaparkowania bylo naprawdę sporo, 30zł i parking wazny do godz 24:00. Na Szpiglasowy poszedłem od Doliny Pięciu Stawów - wg mnie ladniejsze widoki niż od strony Morskiego Oka- dużo ładniejsze, w tym fajne wejście łańcuchowe na Szpiglasową Przełęcz. Jak schodziłem
@mustafas00: w TPN jest nielegalne.
Ładne widoki wszędzie w Tatrach :)
Rycerzowa, Rysianka, Pilsko w Żywieckim
Barania Góra, Skrzyczne w Śląskim
Turbacz w Gorcach
Ale jak zapłacisz pieniążki - czytaj uiścisz opłatę wynikającą z cennika dyrektora Parku, to lataniem dronem już nie zakłócasz ekosystemu i nie naruszasz bytowania ptaków i innych zwierząt. Chore.