Wpis z mikrobloga

Wreszcie ukazał sie trailer rzekomej superprodukcji'' Legiony'', która pierwotnie miała uczcić 100 odzyskania niepodległości, ale się opóźniła.
Jak oceniacie trailer?
No jak dla mnie to tak średnio bym powiedział, a zakładająć, że znacznie łatwiej zrobić dobry trailer niż dobry film to jeszcze gorzej.
W tle piosenki po angielsku, bo taka jest moda, ale moim zdaniem nie bardzo to się zgrało. Moim zdaniem trailery sprzed kilku lat były lepsze. Są dobre momenty, ale miejscami mam poczucie, że trailer zrobił gimnazjalista bez doświadczenia.
Na dodatek chyba pasowałoby jeszcze popracować nad obróbką materiału i nałożeniem jakichś filtrów, bo niektóre sceny to jak inscenizacja u Wołoszańskiego nascie lat temu.

Obawiam się , że niestety te huczne zapowiedzi rządzących polityków o tym jak to bedziemy się promować przez znakomite filmy historyczne idą w stronę modelu rosyjskiego. Owszem robią tam dużo filmów tego rodzaju, ale większość to szmira, którą Rosjanie majacy przeciez do wojny stosunek nabożny krytykują czasem nawet dosyć gęsto.
Może lepiej już sie wstrzymać z niemal tasmowym kreceniem filmów historycznych bo zamiast upamietnienia mamy marnowanie tematów (jak w przypadku 303). Lepiej już robić epopeję raz na kilka lat niż dwa rocznie z czego dublować te o wyklętych. bo akurat moda jest.

#historia #legiony #filmpolski #film #neuropa #4konserwy #polityka

Jakie odczucia po obejrzeniu trailera?

• Super trailer, będzie hit 4.0% (3)
  • I to coś za moje podatki? 68.0% (51)
  • Przeciętne 28.0% (21)

Oddanych głosów: 75

szurszur - Wreszcie ukazał sie trailer rzekomej superprodukcji'' Legiony'', która pie...
  • 10
  • Odpowiedz
@szurszur:

Janek, wiesz jak było! Była wojna! Pięć lat wojny, pięć lat okupacji, wiesz...

- Dwadzieścia osiem filmów o tym zrobiłem, robię dwudziesty dziewiąty.

- No, to już z samych filmów wiesz jak było. Było ciężko. A przed wojną jak było? Za sanacji proszę Ciebie!
  • Odpowiedz
@szurszur: jacy czyści i zadbani aktorzy. Przypominają mi się zdjęcia polskich frontowców 1919 z książki Maciejewskiego Zawadiaka jak stacjonowali po ukraińskich chałupach. Tam była sama natura i gęby nie wyjściowe.
  • Odpowiedz