Wpis z mikrobloga

"Weź po prostu przestań być smutny ! Ty to zawsze taki smutas i masz jakieś humory... zamiast się cieszyć jak normalny facet to masz takie zachowania... popatrz, że lepiej być wesołym i cieszyć się życiem :)))))"

To jakby powiedzieć człowiekowi z 40 stopniami gorączki i niewydolnością układu trawiennego, żeby przestał być chory. Że zamiast być zdrowy jak normalni ludzie to odwala jakąś manianę. Lepiej być zdrowym niż chorym i cieszyć się życiem

Smutek to cierpienie. Jeśli jest on regularny to prawdopodobnie coś jest nie tak, a nie że Ci się nudzi i szukasz atencji. Change my mind
  • 3
@monobrwisty: Ludzie mają gorzej od ciebie. Powiedz o swojej depresji osobą po ciężkich wypadkach, nieuleczalnie chorym, ofiarom pedofilii, dziacia z domu dziecka lub ze starymi alkoholikami. Weź się w garść i skończ się uzalac.
@DrOctopuss po 1 primo nie napisałem, że mam depresję, więc nie mam pojęcia skąd ten wniosek. Po 2 secundo napisałem również, że ciągły zły nastrój ma swój powód więc ludzie po ciężkim wypadku mogą się z tym zmagać jak również osoby, które takowego nie miały. To po prostu zależy od tego w jakim stopniu zaprząta Ci twój problem głowę i jak to przeżywasz no i oczywiście od powodu. Tu akurat ciężko jest