Wpis z mikrobloga

@sralpies Jak zaczynałem to c---a umiałem bo to była moja pierwsza praca. Po 3 miesięcach dostałem 3k na rękę. Studiów nie skończyłem, jedyne co znałem to dobrze język angielski.
  • Odpowiedz
@Cyglesjas: to świetnie to teraz mi pokaż takie oferty na pracuj.pl bo podobno takich ofert jest od C---A :). Bo to, że ktoś od stażysty wskoczył gdzieś tam to jestem w stanie uwierzyć, ale nadal nie rozumiesz chyba o co mi chodzi :)
  • Odpowiedz
kopiujesz tabelki i wklejasz do powerpointa 8h dziennie 5 dni w tygodniu 20 dni w miesiącu 12 miesięcy w roku i po 6 latach stwierdzasz, że twoje życie to żart ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Shokata: wciaz lepsze niz z-----------e w januszexie za 2500, w dodatku bez klimy i wyplata pod stolem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sralpies: te oferty istnieją tylko w sferze fantazji wykopków. Generalnie to się bierze chyba z tego, że każdy żeby dostać taką prace ma tam jakieś studia skończone plus ew. kwalifikacje, ale że potem się okazuje, że to jedynie "klepanie excela" to każdy tak p------i, zapominając jak wyglądała rekrutacja. Chociaż nie wiem, może są takie oferty xDDD
  • Odpowiedz
@sralpies: wypok to ogólnie śmieszne miejsce. Każdy kto ma troche znajomych to wie jak wygląda sytuacja na rynku pracy, ale jakby tak poczytać niektóre wysrywy tutaj, to Polska to jest kraj idealny, wystarczy chcieć i każdy może zarabiać po 5k netto na start, wystarczy się nauczyć into programowanie
  • Odpowiedz
@waskizlo: ogólnie internet. Miejsce, gdzie większość myśli, że spawacze to dobrze zarabiająca grupa zawodowa. Tymczasem mediana zarobków spawaczy w Polsce to 2700 zł netto. Internetu nie zrozumisz :)
  • Odpowiedz
Miejsce, gdzie większość myśli, że spawacze to dobrze zarabiająca grupa zawodowa.

@sralpies: bo większość spawaczy to ochlejusy, ktorzy tylko byle do fajrantu i żuberka w mieszyczasie.
A w internecie widać garstkę zajawkowiczów, którzy caly czas się szkolą, rozwijają, trenują. Chcą coraz poważniejsze zadania, robią tak, zeby kształt spoiny zgadzał się z rysunkiem, a nie tylko żeby pospawać kolanko dobrym końcem, a nie obrócone o 120 stopni.

Nawet spawając głupią ramę dostawczaka możesz robić
  • Odpowiedz
@laaalaaa: to nie jest śmieszne. Ja za kilka dni wracam po 1.5 roku (przerwa po urodzeniu dziecka) i ni cholery nie pamiętam większości z tego, co robiłam...:p
Jestem przerazona :p
  • Odpowiedz