Wpis z mikrobloga

Ktoś wyjaśni dziwne aukcje na allegro, na których np. szybka tabletu, która normalnie kosztuje 50 zł, jest wystawiana za 10 tys zł oraz znajduje wielu kupców?

https://allegro.pl/oferta/nowy-dotyk-digitizer-lenovo-tab-2-a10-70f-a10-70l-7822420759

Powyżej sprzedano 12 szybek za 120 tys zł.

To nie pierwsza aukcja tego typu, wiele razy znajdywałem kilkaset razy droższe te same przedmioty które znajdywały kupców, czy to nowa metoda na pranie brudnych pieniędzy?
#csiwykop #allegro #informatyka
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukaszlukaszkk: Kiedyś napisałem do gościa czemu wkręty sprzedaje po kilkaset złotych za paczkę i że chyba mu się cyferek za dużo wpisało. Otóż nie mają tego na stanie, nie chcą ściagać aukcji bo stracą kasę i zmieniają cene żeby nikt nie kupił. A kupcy są z wcześniejszej ceny. tak mi to wytłumaczył
  • Odpowiedz
  • 0
@Setral "statystyki" to tylko 30 ostatnich dni więc nie masz towaru na stanie = nie sprzedajesz = statystyki nie rosną (konkurencja zyskuje). Ważne więc aby jak najszybciej uzupełnić magazyn wtedy z tych 30 dni da się coś uratować.
  • Odpowiedz
@albertbranka: rozumiem ale to trochę strzał w stopę bo zawsze jak czegoś szukam i widzę ten manewr to raczej nie myślę "a dodam do obserwowanych i poczekam na nową dostawę towaru i niższą cenę".
  • Odpowiedz