Aktywne Wpisy
Knamga +9
Dostałem projekt od stolarza, co byście tu zamienili poprawili? #budujzwykopem #remontujzwykopem
maikeleleq +6
Kontrola kluczyków (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Zobaczmy które auto ma najładniejszy kluczyk, tutaj od Audi A5 F5 FL i Cupry Formentor #samochody #motoryzacja
Za przesyłkę zapłaciłam 25 zł, myślę sobie "kuuuuurła, ziomeczkowi jeszcze na piwko zostanie".
Dostaję od niego potwierdzenie nadania, patrzę, wszystko spoko, ale z ciekawości spojrzałam na to ile zapłacił za wysyłkę.
44,50 zł.
Mój wewnętrzny Janusz mówi mi "hehe niemożliwe, pewnie 14,50 tylko tak dziwnie jedynka napisana" ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale chyba sama w to nie wierzę.
Wchodzę na śledzenie PP, wchodzę również na cennik PP żeby przepisać wszystkie dane i usługi dodatkowe i sprawdzić cenę takiej paczki.
No i zgadza się - w paczce plus pole "wartość" to pole obowiązkowe, a "wartość" 700 zł to opłata 18 zł :v
Paczka nie jest ubezpieczona.
Czyli pomysł PP na to, jak zgarnąć pieniądze za nic.
PS napisałam z tego wszystkiego do mamy (nie mieszkam z nią) żeby pokazać jej jaki super cennik ma poczta. Ona mi na to, że niedawno wysyłała paczkę do Holandii ( ͡° ͜ʖ ͡°) z wpisaną wartością 3000 zł. Zapłaciła 50 zł. Kurier DPD.
PPS na poczcie wycofali już jakiś czas temu druki do przelewów. Wczoraj za przelew zapłaciłam 4 zł, niedawno kosztował 3,50 (jeszcze druki były) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #pocztapolska #paczkadlamirka
Ile razy mi się zdarzyło wpisać w kosztach wysyłki 15 zł (tak raczej standardowo) a zapłaciłam 10 zł więcej. Nigdy nie prosiłam o zwrot, mój błąd więc za niego płacę.
@NocKruka: wpisuje się 100zł i masz gratis. Jak chce się mieć normalnie ubezpieczoną paczkę to lepiej normalnym kurierem poprzez jakiegoś brokera. Swoją drogą przez brokera mogę nadać paczkę pocztą PACZKA48 za 13zł, wartość dowolna. Poczta to ogólnie jeden wielki burdel i pozory normalnej firmy.