Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. Jakiego neta używaliście do fut 19 grając w tryby DR oraz LW i jak oceniacie płynność gameplayu tudzież występujący delay?

Osobiście używałem internetu mobilnego oraz radiówki i oceniam gameplay słabo żeby nie powiedzieć tragicznie, zagranie w środku dnia było katorgą, opóźnienia występowały często . Do tego w mobilnym zdarzało się że wyrzucało mnie z serwerów dość często.

Jedyne sensowne pory w których można było pograć i gameplay był płynny to wcześnie rano lub późny wieczór, noc.

Porównując gameplay do gry offline ze znajomymi to grałem w dwie różne gry.

#fut
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fifi7 ja gram na PC, mam neta po kablu 250 Mb/s od UPC. Miałam dosłownie 5-6 sytuacji podczas fify 19 kiedy odczuwałam że gameplay jest opóźniony lub były wyraźne lagi i nie dało się grać
  • Odpowiedz
@beczkowoz: @Quarrel:

Nie mam możliwości założenia internetu po kablu niestety a wychodzi że właśnie to mój net jest głównym problemem.
Radiówka 10gb jednak widzę też grając w inne gry że czasem się lag zdarzy wiadomo jak to jest z radiówką. No ale zazwyczaj ten ping to jest 30-40 a gdy zlaguje to skoczy do 100 na 1-2 sekundy i znów wraca.

Tak w fucie to wyglądało już inaczej , przez
  • Odpowiedz
@Fifi7 Pewnie nie ma sensu, to fakt. Ja się zastanawiałam nad przejściem na konsole, ale czytając na gameplay na konsolach to raczej zrezygnuje z tego pomysłu. Na PC gra mi się dobrze, nie trafiam na jakichś legendarnych cheaterow, nie wywala mnie z gry, wszystko ładnie i piękne płynnie chodzi. Fajniej by bo grać na platformie gdzie jest więcej graczy, ale nie kosztem płynności gry.
  • Odpowiedz
@beczkowoz: Ja trafiłem na cheaterów w LW dwa razy, charakteryzowało to się tym że nie było znacznika nad zawodnikiem przeciwnika oraz tym że widać było że gram z botem, poziom legendarny ograłem 2 razy bez problemu tego bota jednak jak ktoś nie potrafi na legendarnym wygrać to się może poirytować.

Do tego w drafcie nie wiem czy grałaś ale jest masa traderów , więcej niż normalnych graczy, jeśli nie zmienisz
  • Odpowiedz
@Fifi7 nie grałam w drafty, a tam faktycznie ponoć można sie naciąć na cheaterow - jak piszesz.
To fakt - bólem peceta jest rynek, bo wszystkie ceny są podbite do góry, a wiadomo - nagrody za rozgrywki takie same. Plus jeszcze sytuacje kiedy chce się kupić kartę stylu cień lub myśliwy albo zmiany pozycji - nie da się tego kupić po ludzku xD
  • Odpowiedz
@Fifi7: światłowód Orange 300 MB/s

Na palach jednej ręki mogę zliczyć problemy z płynnością grania tak na prawdę. Tak samo jeśli chodzi o zrywanie z serwerami podczas meczu - może ze 3-4 raz się to zdarzyło. Nie czułem różnicy czy gram o 10 rano, 18 czy 23.

PC podpięty po kablu.
Do tego płynne 60 fps podczas meczu, animacji i menu. Nie trafiłem na cheaterów ani w DR ani w
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: Więc zapewne tak jak piszę , większe problemy po stronie mojego internetu niż serwerów.

No trudno, szkoda że nie mogę sobie neta po kablu sprawić, mieszkam w mieście i światłowód mam niedaleko, jednak dostawca powiedział że im się nie opłaca to bo tylko ja jestem chętny. Jak budowali biedronkę to idioci u---------i kabel też i na kabel też nie mam opcji...
  • Odpowiedz
@Fifi7: Wcześniej miałem 60/10, a teraz mam 1000/100 i jest różnica - wiadomo, serwery EA to dziadostwo, ale płynność jest lepsza w ciągu dnia niż była.
  • Odpowiedz
@Fifi7: ja grałam długo po wifi na xboxie 120mb/s upc i grało mi się dobrze, od jakiegoś czasu gram przez kabel na tym samym transferze i jest jeszcze lepiej. Wszystko w dużej mierze zależy od internetu.
  • Odpowiedz