Wpis z mikrobloga

Potrzebowałabym jakieś opinie o Autovendo. Kusi mnie żeby skorzystać z ich usług, bo z tego co czytałam prowizja jest niewielka, a sama raczej nie będę w stanie kupić dobrego auta używanego. W ogóle się nie orientuję w tym temacie, a nie mam żadnego niebieskiego, który byłby mi w stanie pomóc. Co myślicie? Będę wdzięczna za opinie. #autovendo #opinie
  • 103
  • Odpowiedz
Zachęcony opiniami postanowiłem ściągnąć sobie za ich pośrednictwem auto. Umowa podpisana, oczekiwania sprecyzowane, czekam na konkretną ofertę. Jak na razie jestem zadowolony z obsługi, ale nie chciałbym zbytnio chwalić, zanim nie zobaczę i sprawdzę auta. Ale jak tylko to zrobię, to oczywiście podzielę się z wami opinią ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak więc do usłyszenia wkrótce.
  • Odpowiedz
@nuget: Tak, jeżdżę już od jakiegoś czasu. Nie zauważyłem, żeby coś nie działało prawidłowo, ale nie miałem też okazji zweryfikować, bo mój zaprzyjaźniony mechanik nie działa przez tą całą zadymę z wirusem. Wkrótce powinien otworzyć, to wtedy napiszę co i jak.
  • Odpowiedz
Sprowadzili dla mnie w zeszłym roku Audi A4 z 2017 w dobrych pieniądzach. Umowa w porządku, szybko ogarnęli cały temat. Na bieżąco informowali jak sytuacja wygląda, więc ze swojej strony raczej polecam. Mechanik sprawdzał auto i zgodnie z opisem się wszystko zgadzało. Niebiescy mnie niedawno zatrzymali do kontroli i potwierdzili stan licznika, więc wiadomo że kręcony nie był.
  • Odpowiedz
Jako, że dziwnym trafem moja jedyna niezbyt przychylna wypowiedź na temat firmy została usunięta, chcę tylko ponownie wspomnieć, że roczna gwarancja na wady ukryte, którą tak się chwalą, jest tak na prawdę zwykłą rękojmią, którą trzeba i tak dochodzić w sądzie, nawet w przypadku wad ukrytych, zdiagnozowanych pół godziny po zakupie, bo firma umywa ręce na zasadzie "aby do bramy i się nie znamy".
  • Odpowiedz
@seba dawno temu już zauważyłem ze usuwają negatywne opinie, maja jeden, pozycjonowaniy od dawna wątek wiec nie mogą sobie pozwolić na negatywne w nim opinie, a co do gwarancji/rekojmi mam podobnie, wszystkiego się wypierają. Bedę szedł do sądu a Ty jeśli masz ochotę podzielić się swoim przypadkiem to zapraszam do kontaktu. Pozostałym zaś dobrze radze, unikajcie tej firmy, dno i kupa mułu.
  • Odpowiedz
Ja tam miałam z nimi same pozytywne doświadczenia. Jak się nie ogarnia całej tej papierologii związanej ze ściąganiem auta z zagranicy, to w mojej opinii warto skorzystać z ich usług. Szczególnie, że dają gwarancję na przebieg i bez wypadkowość autka. I chyba nie jest to żadna ściema, bo jak mnie później policja zatrzymała do kontroli to potwierdziła przebieg. A, no i dostałam pełny bak paliwa, bo auto odbierałam w dzień kobiet (
  • Odpowiedz
@moniaolejnik: no ja w sumie też jestem zadowolony. Nie wiem skąd te narzekania. Mój mechanik potwierdził, że stan techniczny auta był zgodny z opisem. Jeżdżę już prawie trzy miechy non stop i jak na razie bez niespodzianek. Tak więc w gruncie rzeczy byłbym skłonny ich polecić.

@mungis prowizja to mniej więcej 3-5% ceny auta. Sorry, że dopiero teraz odpisuję, ale ostatnio nie bywam na wypoku za często.
  • Odpowiedz
Ja też ściągałem z nimi auto i też jestem w sumie zadowolony. Auto nie było co prawda w stanie idealnym i musiałem w nie potem trochę zainwestować, ale trudno się spodziewać żeby było inaczej przy dziesięciolatku. Jak ktoś się spodziewa żylety, to niech bierze auto z salonu, choć i wtedy można natrafić na trefny egzemplarz. Ogólnie więc wybór autovendo polecam. Oferta, jakość i obsługa klienta, etc. nie ma nawet porównania do lokalnych
  • Odpowiedz