Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Cztery godziny prób reanimacji konsoli Nintendo DS a dokładniej karty r4 - bez skutku :/

Wgrywalem już różne Romy, ciągle ten sam błąd:

couldn't find DSmenu.DAT

Czy komuś udało się rozwiązać ten problem lub ma na sprzedaż sprawną kartę r4?

@Alex_Krycek chyba jednak nie pogram...

#nds #nintendo

Dodam #3ds bo może ktoś już się przesiadl na nowsza generacje :D

Jutro jeszcze spróbuję od nowa na świeży umysł...
  • 14
Cztery godziny prób reanimacji konsoli Nintendo DS a dokładniej karty r4 - bez skutku :/

@Jaracz_Joint: DS-a praktycznie nie da się uszkodzić. No i trochę beka, że nie ogarniasz nawet jak pirata przywrócić do życia xD

• 0
@Kryspin013: mam oryginał, to jestem pewien, bo kiedyś wgrywalem.

Skąd wnioski o piracie debilu? Z góry założyłes że mam pirata więc powtarzam - nie, nie mam pirata.

Ds nie jest uszkodzony, a źle czyta r4.

Skąd ten jad, musisz się dowartosciowac przegrywie?
@Jaracz_Joint: Piszę ci z doświadczenia, że jest kilkanaście wersji r4. Mimo, że pliki wyglądają tak samo to może wcale nie ruszyć. Tobie akurat "przypadkiem" się #!$%@?ło przy wrzuceniu nowszej wersji softu.

Sam się o tym przekonałem gdy chciałem kiedyś przetestować emulator GameBoya na DS-a kiedyś a kupując DS-a na OLX ktoś mi dorzucił "R4 Gold coś tam" do konsoli. Odpaliłem te R4 dopiero po kilku miesiącach jak udało mi się znaleźć
  • 1
@Kryspin013: rozwiązany problem w ciągu 10 sekund xD

Okazało się, że formatowanie karty z poziomu tableta z androidem (twrp, nie domyślnym formatowaniem z systemu) było przyczyną pomimo zastosowania fat32 jak i fat16. Wbiłem na kompa, zrobiłem formata w fat32, wgrałem pliki i śmiga.