Wpis z mikrobloga

@peterek93: nie robiłem ale chętnie posłucham jakie masz problemy z tym, muszę właśnie podjąć decyzję jaki oled wybrać obecnie najbardziej opłaca się LG ale bardzo zależy mi na ambilightcie więc czekam na jakieś promo Philipsa albo właśnie kupić sporo tańszy LG i samemu zmontować ambilight.
Używasz WS2801? jaki grabber i sbc?
  • Odpowiedz
@cocamide: ja właśnie mam telewizor OLED LG i zdecydowałem się na ambilight diy. Używam WS2801 i grabber Fushicai (UTV007). Niestety mam problem, że w ciemniejszych sceneriach mrugają mi ledy, tak jakby nie mogły zdecydować się na konkretny kolor. Na przykład moment ładowania aplikacji Netflixa czy HBO w PS4 powoduje mruganie, co mnie jako fanatyka #piekloperfekcjonistow doprowadza do szału :D
  • Odpowiedz
@cocamide: Na ten moment ściągnąłem ledy z telewizora i umieściłem je na szafce RTV pod telewizorem, dopóki nie rozwiążę tego problemu (podświetla tylko to co na dole ekranu). Ledów mam 59, na telewizorze oczywiście było więcej, zasilacz 8A. Sprawdzałem i odpowiednio przyciąłem obraz w konfiguracji żeby nic nie zakłócało kolorów ;)
  • Odpowiedz