Aktywne Wpisy
Co jest lepsze:
1. Dwa duże monitory
2. Zajebiście szeroki monitor, np: samsunga CRG9
Obecnie mam 2 duże monitory + macbook , i cenię sobie setup. 2 niezależne monitory pozwalają mi mieć różne aplikacje na raz otwarte, możliwość przewijania desktopów po monitorze itp.
A jak to wygląda jak ma się jeden monitor na #mac? Jak zmieniam desktop to zmienia mi się cały ekran czy można ustawić że np. pół monitora to
1. Dwa duże monitory
2. Zajebiście szeroki monitor, np: samsunga CRG9
Obecnie mam 2 duże monitory + macbook , i cenię sobie setup. 2 niezależne monitory pozwalają mi mieć różne aplikacje na raz otwarte, możliwość przewijania desktopów po monitorze itp.
A jak to wygląda jak ma się jeden monitor na #mac? Jak zmieniam desktop to zmienia mi się cały ekran czy można ustawić że np. pół monitora to
Jak sprężarka jest gorąca (tak, że parzy), to albo jest zjarana albo zadziałało zabezpieczenie termiczne.
@niko444: Jeszcze zależy to od typu silnika, ale tutaj chyba uzwojenia powinny być połączone. Jak masz farta to tylko zabezpieczenie przed przegrzaniem i jak ostygnie to ruszy. Jak nie to kompresor zjarany.
Jeszcze sprawdź czy zółty kabel jest cały i dobrze zamocowany przy kompresorze.
Szarpał? Ty weź zobacz czy skraplacz (te aluminiowe lamelki) jest czysty, bo może wysokie ciśnienie wywaliło.
Czysty, czyli czy np. światło przez nie przechodzi bez problemu.
Ten elektrolit to kondensator przeciwzakłóceniowy (pewnie kompresora), bez niego siałoby srogimi zakłóceniami EMI po okolicy przy każdym uruchomieniu klimy ale poza tym działałaby.
@sadimossa: To nie jest elektrolit przeciwzakłóceniowy, zobacz schemat, to jest kondensator rozruchowy, zdjęcie nie ma nic wspólnego z tematem bo to nie ten silnik.
Jak nie mamy jak go przetestować to spróbujemy po objawach
@niko444 Czy ten przypadek pasuje do twojego https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2331640.html ?
Bo ten niechodzący ale ciepły kompresor tak wygląda, jakby próbował startować.
Bierz omomierz, na schemacie masz kompresor z oznaczeniami konektorów S C R. Teraz popatrz tu: https://www.electricneutron.com/air-condition/single-phase-compressor-for-air-condition/
Jak uzwojenia są całe to wymień kondensator. Jeśli nie - obstawiam PCB ze sterownikiem.