Wpis z mikrobloga

Halo witam wszystkich
znalazłby się ktoś kto jest ogarnięty w lotach samolotem?
za mniej więcej miesiąc jade do Grecji na dwa tygodnie, dokładna data nie ma dla mnie znaczenia bo nocleg u znajomych i tak będzie, ale na bilecie chciałoby się przyoszczędzić

Generalnie to są dwie sprawy:
1. Słyszałem kiedyś, że opłaca się kupować bilet dzień-dwa przed bo zapełniają samolot i półdarmo można dostać. Iść w coś takiego czy zarezerwować miesiąc wcześniej i mieć spokój?
2. Nie jest dużo taniej wysłać całego eq pocztą zamiast targać to do samolotu? xD

#turystyka #podroze #chcepogadac
  • 6
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lone: 1.jeśli chcesz lecieć tania linia to przeważnie im wcześniej tym lepiej. Miesiac przed to ostatni dzwonek. Skorzystaj z jakiejś internetowej wyszukiwarki.
2. W tanich liniach mały plecak masz za darmo. Musi nie być większy jak określone wymiary. Za nadawany do luku płacisz ekstra. W liniach regularnych przeważnie bagaż rejestrowany masz w cenie
@lone: 1. kiedyś na Ryanerze obserwowałem jeden lot i rezerwacja z wyprzedzeniem dwóch miesięcy była wielokrotnie tańsza niż na ostatnią chwilę, raczej polecam wcześniej bo na "last minute" możesz się przejechać.
2. Zależy jak dużo eq bierzesz :D jak mała walizka podróżna to sprawdź czy zakwalifikuje się jako darmowy bagaż podręczny. Na moje eq wystarczyło i nie dopłacałem za bagaż. Latałem Lotem i Ryanairem.
Okej to zamawiam teraz :D a rzeczy raczej wyśle w takim razie pocztą bo w końcu dwa tygodnie zabawy, trzeba coś zabrać ^^ dzięki wszystkim za porady:)