Wpis z mikrobloga

Jest może ktoś kto studiuje w Anglii? Składam tam papiery na kilka uczelni, lecz koszt akademika + wszystkich innych kosztów życia (bez czesnego na który biorę student loan) będą oscylowały w granicach 1000£ /msc. Czy przy jakiejś pracy part-time człowiek jest w stanie zarobić na czysto tyle miesięczne? Z tego co orientowałem się biorąc student loan muszę przepracowywać min. pięćdziesiąt pare godzin w miesiącu w czasie studiów. Mimo ze w Polsce pracowałem jako programista, to wątpię ze tam mi się to uda po pierwsze przez wymagający kierunek a po drugie przez to ze mało która firma będzie zapewne chciała przyjąć osobę na 50-70 godzin miesięcznie, wiec zapewne będę robił coś fizycznie, lub w jakiejś gastronomi. Z polski od rodziców nie dostanę pomocy, stad moje obawy. Dzięki za odpowiedzi. #studia #studiazagranica #studiawanglii
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dusha: czyli mówisz ze na part-time nie będzie problemu? Bo tak rozglądam oferty dla studenciaków i zarobki /h to 6-8£, więc na 1000£ jest to ~ 150h, co dla mnie wyglada bardziej jak full-time.
  • Odpowiedz