Wpis z mikrobloga

Hej mirki, polecicie coś ciekawego do zobaczenia w Austrii? Lecę w sierpniu na tydzień, wypożyczam samochód i chciałbym coś pooglądać, raczej naturę niż jakieś gruzy (aczkolwiek niczego nie wykluczam). Chętnie poszedł bym na jedną lub dwie trasy piesze żeby nacieszyć się Alpami, może ktoś podrzucić jakąś stronkę, która by takie trasy zawierała, ewentualnie polecić jakieś miejsca na piesze wycieczki ze spektakularnymi widokami?

No i czy warto zjeść coś fajnego/ciekawego i charakterystycznego tylko dla Austrii?

Taguję:
#austria #turystyka #podroze #podrozujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
@bigger: Zamierzamy zobaczyć, ale z tego co rozumiem, to tylko droga samochodowa bo sam szczyt jest osiągalny jedynie dla zaprawionych alpinistów a nie amatorów w butach trekkingowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiesz czy są tam w okolicy jakieś trasy piesze?
  • Odpowiedz
@Stashqo: tu https://www.bergfex.at/sommer/oesterreich/touren/wandern/ może znajdziesz inspiracje. Ja bym się nie pakował na Grossglocknera bo dużo czasu spędzisz chyba, że masz za cel zdobyć jakiś szczyt. Ja 2 lata temu widziałem starsze Panie (ale fakt widać że zaprawione w boju) wybierające się na szczyt ale pojęcia nie mam jaka jest skala trudności i nie chce Cię podpuszczać ani zniechęcić.

Polecam przejechać się Hochalpenstrasse (1-2) dni zatrzymywac się po drodze a na
  • Odpowiedz