Wklejam swoje przychody w tym roku, nie chodzi o to aby się chwalić, tylko zastanawiam się czy ktoś z Was osiąga podobne zarobki? Jestem programistą freelancerem, pracuje tylko zdalnie, na ogół z 2-3 klientami zagranicznymi, nikogo nie zatrudniam, mam około 4tys. kosztów miesięcznie. Pracuje niby trochę więcej niż 8h dziennie, ale nigdy w weekendy i jak jest luz to przychodzę do biura na kilka godzin nawet. Gdybym poszedł pracować do jakiejkolwiek firmy w Polsce to zarabiałbym rząd wielkości mniej praktycznie.
@AnonimoweMirkoWyznania: To jest w rublach białoruskich czy jak? XD a tak na serio, jedyne miejsce gdzie widziałem żeby płacili max 660 PLN/H to w Hong Kong'u (1100 GBP/Dzień), ale tam absolutnie konieczna była relokacja na stale. No i minus VAT. W PL max stawka którą spotkałem to 140 PLN/H.
@tAMIk: na Domaniewskiej pewna firma płaci 160 pln /h + vat. Kontraktor zdalnie może 100 usd /h - kwestia specjalizacji. Jeśli robisz dużo godzin to może i da się osiągnąć takie kwoty.
@nikath: No tak, to już są realne stawki. Co nijak nie daje tych słupków OPa. Chyba że OP się rozlicza z zadań i jest naprawdę mega talentem. Potrafi pisać kod nawet jak śpi :)
OP: BiałaKaryna: W maju jeszcze jedną fakturę wystawiam. Ogólnie u jednego klienta mam 55$/h, u drugiego 60euro/h, u trzeciego 65$/h. Ale rozliczam się bardziej zadaniowo, więc dlatego taki duży przychód.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
@AnonimoweMirkoWyznania: Tak myślałem, że się rozliczasz zadaniowo. Znając korpo świat i pracę zdalną to faktycznie, możesz w 2.5h zrobić zadanie na 8h i w ten sposób pracować u 3 klientów jednocześnie. Wystarczy być dobrym w tym co robisz. Generalnie trochę zazdro. Gratuluję podejścia.
b2bXD: Hej. Fajna sprawa ( ͡º͜ʖ͡º) Gdzie szukać takich zleceń? Co byś doradził na początek, żeby dać się znaleźć takiemu klientowi? Nie ma problemów z fakturowaniem takiego klienta zagranicznego? Dodaje się VAT? (Eur, usd) Co jak klient nie zapłaci?
#programista15k #zarobki #firma
Wklejam swoje przychody w tym roku, nie chodzi o to aby się chwalić, tylko zastanawiam się czy ktoś z Was osiąga podobne zarobki? Jestem programistą freelancerem, pracuje tylko zdalnie, na ogół z 2-3 klientami zagranicznymi, nikogo nie zatrudniam, mam około 4tys. kosztów miesięcznie. Pracuje niby trochę więcej niż 8h dziennie, ale nigdy w weekendy i jak jest luz to przychodzę do biura na kilka godzin nawet. Gdybym poszedł pracować do jakiejkolwiek firmy w Polsce to zarabiałbym rząd wielkości mniej praktycznie.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
tak czy inaczej to słaby bait, elo
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie
a tak na serio, jedyne miejsce gdzie widziałem żeby płacili max 660 PLN/H to w Hong Kong'u (1100 GBP/Dzień), ale tam absolutnie konieczna była relokacja na stale. No i minus VAT.
W PL max stawka którą spotkałem to 140 PLN/H.
Generalnie trochę zazdro. Gratuluję podejścia.
nawet nie marze o takich stawkach
programista here
Gdzie szukać takich zleceń? Co byś doradził na początek, żeby dać się znaleźć takiemu klientowi?
Nie ma problemów z fakturowaniem takiego klienta zagranicznego? Dodaje się VAT? (Eur, usd)
Co jak klient nie zapłaci?