Wpis z mikrobloga

@kontowykop: To zależy od bardzo wielu czynników i tak samo jak znajdziesz VEGĘ 64 pokonującą 2080Ti, tak samo łatwo znajdziesz scenariusz, gdzie obecny Ryzen 7 może pokonać 9900K.

Natomiast zanosi się na to, że nowe Ryzeny całkowicie odmienią trend dominacji intela w grach, dlatego napisałem, że obecnie kupowanie intela to zupełna strata kasy.

• Odpowiedz
@majk3l: Oczywiście mam na myśli gry. W 99% gier intel jednak wygrywa z amd.
W tym momencie między najmocniejszym AMD Ryzen 7 2700X a i7 8700k lub 9700k występuje średnia różnica ponad 30% na korzyść intela (w grach) a to już jest bardzo dużo, czasami nawet zbliża się do 40%. Wątpię, że nowe ryzeny będą o 30-40% szybsze w grach od poprzedniej generacji.
  • Odpowiedz
randoma z czeskiego forum.

@kontowykop: hue hue hue. Screen powyżej jest z Hardware Unboxed. Inne redakcje wiele musiałyby się uczyć, żeby przedstawiać tak rzetelne testy.

BTW: więc mówisz, że każdy szanujący się gracz kupujący 2080Ti i 1080 Ti paruje go z monitorem 1080p?
No i pewnie jeszcze gra tylko w CSa...
  • Odpowiedz
@majk3l: każdy szanujący się gracz kupując rtx 2080Ti gra na rozdzielczosci jakiej chce co nie zmienia faktu, ze wybiera 30-40% szybszy procesor (intela) zamiast amd. Nie po to kupuje się tak mocna kartę, żeby używać ją na 50% mocy. Ten twój test jest strasznie słaby. Takich dziwnych wyników nie widziałem na żadnym rzetelnym (polskim czy zagranicznym) serwisie.
  • Odpowiedz
Takich dziwnych wyników nie widziałem na żadnym rzetelnym (polskim czy zagranicznym) serwisie.

@kontowykop: to coś mało widziałeś. Poszperaj więcej, bo jak się mało widzi to się nie doradza innym, bo to przesłanka do tego, że się mało wie w danym temacie.

Powtórzę;
1. tylko rozdzielczości 1080p i mniejsze obciążają na tyle procesor, że zauważysz różnicę
2. Nazywasz rzetelnym polskim serwisem medium które chyba jako jedyne mogło wpaść na tak genialny pomysł,
  • Odpowiedz