Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki. Stoję przed wyborem nowego telefonu, która z tych opcji wydaje się być najlepszą?

Nie znam się na smartfonach, telefonu używam do messengera, facebooka, dzwonienia i grania w candy crush. Chciałabym, żeby najlepiej miał pamięć 4GB +64GB i w miarę dobry aparat. Oraz żeby był lepszy niż Lenovo K5- ten po 2 latach się wiesza, czasem wyłącza się bez przyczyny.

#smartfon #telefony #pytanie #xiaomi #samsung #huawei #ankieta #android

Który wybrać?

• Huawei P smart 2019 4.7% (3)
  • Xiaomi Redmi Note 7 46.9% (30)
  • Samsung Galaxy S9 odnowiony 26.6% (17)
  • Samsung Galaxy A40 4.7% (3)
  • HTC U12 Life 6.3% (4)
  • Xiaomi Mi 8 Lite (opcjonalnie ten, bo drogi) 7.8% (5)
  • Huawei Mate 20 lite (opcjonalnie ten, bo drogi) 1.6% (1)
  • ewentualnie, bo 2+32GB- Samsung Galaxy J4 Plus 1.6% (1)

Oddanych głosów: 64

• 13
  • Odpowiedz
@asadasa: Poczkeaj do premiery redmi k20/k20 pro. Będzie jutro. A tak ogólnie to brałbym rn7. Wymaga masz niskie, a on ma bdb baterię i całkiem dobry aparat. Aczkolwiek k20/k20 pro w tych aspektach będzie lepszy ale i droższy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asadasa: nie bierz żadnego xiaomi weź Samsunga albo HTC to będzie przynajmniej działać i wyglądać po roku używania a nie jak xiaomi gdzie za pół roku będziesz musiała nowy soft wgrywać bo ledwo to chodzić będzie. Wykopki będą ci polecać xiaomi bo nie mieli nic lepszego, a są to umiarkowanie dobre telefony. Przy Samsungu (s9 i a40) będziesz miała bezproblemowe jakieś 1.5 roku przy xiaomi nigdy nie wiadomo, loteria. Jakość wykonania
  • Odpowiedz
będzie przynajmniej działać i wyglądać po roku używania a nie jak xiaomi gdzie za pół roku będziesz musiała nowy soft wgrywać bo ledwo to chodzić będzie.

@asadasa: @CREATE_USER: Jako właściciel ponad dwuletniego MI4 za całe 650zł dementuję te bzdury. Po prostu trzeba kupić opcję z dodatkowym RAM. 4GB i wszystko śmiga. Z bateriami bywa różnie, moja jest dalej ok, ale bratu po roku padła i wymienił za całe 40zł. Soft
  • Odpowiedz
  • 0
@NoMercyIncluded: ok, ale miałeś kiedykolwiek coś lepszego niż to xiaomi za 1/4 ceny nowego s9? Nie tnie i nic się nie dzieje, ale jeśli chociaż tydzień używał byś czegoś lepszego, to byś zauważył jak duża różnica jest w samym wykonaniu między xiaomi a normalna marka i nagle okazało by się że ten twój telefon co się nie tnie wszystko działa jak marzenie jednak nie jest taki idealny i działa po prostu
  • Odpowiedz
jeśli chociaż tydzień używał byś czegoś lepszego, to byś zauważył jak duża różnica jest

Której części "nie tnie" nie zrozumiałeś? Wszystko śmiga i jeśli strona/aplikacja będzie ładować się o 0.05s szybciej, to jest to i tak poniżej czasu mojej reakcji, czaisz? Kurna, jak z audiofilami xD

Jeśli OP chce odpalać jakieś cuda wianki specjalistyczne, to by nie pytała tutaj o telefon, bo sama by ogarniała temat i wybrałaby jakiś kombajn.

telefonu używam
  • Odpowiedz
  • 0
@NoMercyIncluded: czyli nie używałeś, bo nie rozumiesz. I tak lepiej dopłacić 1k żeby mieć urządzenie standard wyżej które starczy na dłużej, niż kupować byle gówno bo tańsze i podobno dobre, ale jego użytkownicy nie mieli do czynienia z czymś klasę wyżej więc w sumie to nie wiadomo czy takie dobre. I nie uwierzę że w przypadku mi4 różnica w ładowaniu apek będzie krótsza tylko o 0.05s, bo to chyba jakieś marzenia
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: Ostatni raz zacytuję OPkę, bo z oderwanym od rzeczywistości botem nie będę dyskutował (:

telefonu używam do messengera, facebooka, dzwonienia i grania w candy crush.

Elo z fartem.

PS. Tak, jestem fanbojem, bo kupiłem tani telefon marki XYZ z czyjejś rekomendacji i działa jak należy. Całkiem ci mózg zlasowało, koleś.
  • Odpowiedz