Wpis z mikrobloga

Dlaczego ludzie pod tagiem #mirkomodlitwa proszą o nawrócenie innych? Przecież Bóg z miłości nie zmieni nastawienia człowieka do wiary, bo dał mu wolną wolę. Jakby to złamał, to co stoi mu na przeszkodzie, by zniwelować całe zło na świecie?
#katolicyzm
Pomijam fakt, że modlitwa do tego stopnia jest tak beznadziejna, że jak już się spełni (albo chociaż wygląda jakby się spełniła) to jest inba w kościele na kilka miesięcy, że cud i tak dalej. To po cholerę się modlić, jak na 95% nigdy nawet nie zobaczę skutków modlitwy
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strzelec_Kurpiowski: Przepraszam, inni muszą mnie znieść najgorszą, żeby zasłużyć na mnie kiedy jestem najlepsza

Najlepiej żebym w ogóle nic nie robiła bo skrzywdzę kogoś,
Usuwam konto, nie będę zajmować przestrzeni na mirko, może ktoś tu ze mną rywalizuje o atencję?
  • Odpowiedz
@Liwiia: co ty gadasz? Napisałem tylko, że Bóg nie pomoże komuś kto prosi o przegranie innych a ty od razu wyciągasz wnioski z d--y.

no i co z tego? Przegrana też jest dobra, bo pokazuje że można było zrobić coś lepiej.

@Strzelec_Kurpiowski: to módl się o to, byś ty przegrał, nie inni
  • Odpowiedz
Najlepiej żebym w ogóle nic nie robiła bo skrzywdzę kogoś,

Usuwam konto, nie będę zajmować przestrzeni na mirko, może ktoś tu ze mną rywalizuje o atencję?

@Liwiia: ty tu sobie ironizujesz, a oni serio w to wierzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wskaże mi drogę. Może szkolenie, które chcę wygrać nie jest dla mnie dobre, a Bóg ma dla mnie jakieś inne plany.

@Liwiia: skoro Bóg ma dla ciebie inne plany, to po co się modlisz, jak i tak Bóg już ma plan?
  • Odpowiedz
załóżmy, że się modlę o to, by zgwałcić sąsiadkę. Czy Bóg pomorze mi w moich staraniach?

@Filareta: Bóg by cię musiał strasznie nienawidzić żeby pomagać ci kogoś zgwałcić, bo g---t to grzech śmiertelny, którym skazujesz sam siebie na potępienie, a Bóg chce abyś został zbawiony.

Dlatego dla twojego dobra by ci w takim czymś nigdy nie pomógł.
  • Odpowiedz
załóżmy, że gwałcę żonę - punkt drugi odfajkowany. A przecież wygrywanie to krzywdzenie innych, w małym stopniu ale jednak

@Filareta: to dalej grzech śmiertelny, bo Bóg gwałtów zabrania.
  • Odpowiedz