Wpis z mikrobloga

Co myślicie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Lecisz sobie spokojnie 85, odcięcie na 91 także zapas pod nogą jest. Powoli zbliżasz się do "pana Kazia z solówki max 70 na godzinę", przeładowanego busa czy innego asa co się wybrał osobówką na spacer po autostradzie. Zbliżasz się, wrzucasz kierunek, czekasz, czekasz... Kierunek mruga. Osobówki na lewym cały czas, rządek aut, bo taki ruch. Nikt nie chce puścić, bo jest niedziela, więc każdemu się śpieszy na rosół do mamusi, a po drodze trza wszamać hot doga na Orlenie. W końcu jest większa luka, wychodzisz spokojnie na lewy i bujasz te tony... Ale już z tyłu się zaczyna taniec i mruganie, bo jak to tyr na lewym pasie. #!$%@?, bujam pod 90, staram się sprytnie wykonać manewr. Cyk i pan Kazio przerobiony w 20 sekund, mrugacz mruga dalej, na wysokości kabiny trąbi. Robię "facepalma" i jadę dalej. Ujeżdżasz dwa kilometry i widzisz jak ten sam pan co "akurat wiezie żonę do szpitala" zjeżdża na spokojnie na Orlen... Ok, rozumiem. Każdemu należy się przerwa. zapamiętujesz auto i lecisz dalej 85. Po pół godziny znowu cię wyprzedza. Ok, spoko, pojadł, pojechał dalej. Mijasz makdonald, jedziesz na lajcie. Za kolejne pół godziny pan mrugający poganiacz wyprzedza cię po raz kolejny. Dojeżdżasz do bramek, viatoll cyk, szlaban w górę i lecisz. Pan poganiacz stoi w korku do bramek i nie wpadł na pomysł, by przygotować gotówkę. Szuka dopiero przy bramce... I tak przez 150 km jazdy po autostradce jesteś wyprzedzany przez to samo auto 3 razy i dalej mu się śpieszy!!! Jak ci się durniu śpieszy to wciskaj gaz do maksymalnej dozwolonej prędkości i jedź!!! A nie co chwilę hot dog, kupa, makdonald, siku i na parkingu to już na spokojnie, 5 minut sos do dotdoga wybiera... Ale wsiada w auto i nagle zaczyna się śpieszyć...

#zycietruckera #robakowytransport
r.....7 - ! Zajumane z jakiegoś fanpage „typowy Andrzej - szofer zawodowy”

Co myślic...

źródło: comment_QUWKe5R8aipAS8VxUcCUqXdlCbuJbPZv.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sam o ile się nie wpierdzielam na siłę między osobówki, tylko czekam aż będzie więcej miejsca to nawet nie zliczę ile takich pospieszaczy mnie mijało 4-5 krotnie.
  • Odpowiedz
@robaczek147: jeśli nie zajeżdżają drogi ani nie wyprzedzają 30 minut nie mam z tym problemu, w końcu droga jest dla wszystkich, a nie jaśnie panów w osobóweczkach. Wkurzają mnie łajzy jadące 80km/h na autostradzie które ciężarówki muszą wyprzedzać.
  • Odpowiedz
@v-tec A No to jest punkt. O ile mi przepisy pozwalają, nie stwarzam zagrożenia wyjeżdżając przed maskę to wyprzedzam... bo mam takie samo prawo jak wszyscy.
Sam z reszta jak ktos se zabiera za wyprzedzanie mnie to odpuszczam po prostu na tą chwilę.

Szkoda, że do części to nie dociera.

Pozdrawiam cieplutko. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz