Wpis z mikrobloga

• 1
Mircy,
Mam jakiegoś nowego #sony #bravia 55 lcd #telewizory
Z media expert za jakieś 2.5k. No i podłączyłem go z siecią bezprzewodową. Test połączenia wychodzi ok, IP pobrał normalnie. Nawet mi się udało włączyć TVP vod (ale po hbb tv). Natomiast ani YouTube ani netflix nie mogę włączyć, bo jakiś błąd wyskakuje.
Szukałem na necie i widzę że nie tylko ja to mam,ale rozwiązania nie znalazłem.
Trzeba go po kablu połączyć żeby załapał, czy co? Ktoś to już przerabiał?
#kiciochpyta
majk3l - Mircy,
Mam jakiegoś nowego #sony #bravia 55 lcd #telewizory
Z media expert z...

źródło: comment_Dq5T4hPi8pNcpThPjyAQYuZzYiMcglRv.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@majk3l: to że pobrał IP z routera jeszcze nie świadczy, że ma wyjście na świat. Sprawdź na routerze czy nie masz blokowania po adresie MAC albo wyłączonego uPnP albo jakieś porty źle przekierowane albo cholera wie co jeszcze :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nietenteges dzięki za rady, ale nie mam. Na pewno jest polaczenie na świat, sprawdzałem zarówno na routerze jak i podlaczajac inne urządzenia.

@fordern tv przechodzi self check przy ustawianiu sieci twierdząc, że połączenie jest ok.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@majk3l: a jak sprawdzałeś??
A odpalileś przeglądarkę internetową w TV czy aby na pewno masz ten internet? Bo to, że podłączałeś inne urządzenia nadal o niczym nie świadczy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nietenteges no właśnie nie wiem jak. Jakbym wiedział to bym odpalił. W instrukcji nic nie ma na ten temat, przycisków Smart brak. Jest tylko przycisk YouTube i przycisk netflix. Naciśnięcie obojętnie którego kończy się tak jak na załączonym zdjęciu.

Tak jak pisałem - tylko TVP vod znalazłem i uruchomiłem.

A co do neta to na sieciach znam się całkiem dobrze, więc wnioskuję że problem leży w tv.

Aha, próbowałem też na
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Znalazłem jakąś opinię na Ceneo, że faktycznie jest taki fuckup w tv i dopiero po zaktualizowaniu softu znika. Zaktualizowałem więc z USB i z nowym softem już mam wszędzie neta.
  • Odpowiedz