Wpis z mikrobloga

Jest jakaś alternatywa dla windowsowej aplikacji "Podłącz do pulpit zdalnego"? Chce się podłączyć z serwerem, ale niestety na swoim windowsie (wersja okrojona ^_^) nie mam klienta do RDP. Chyba że da radę go jakoś doinstalować bez formata?
#windows7 #komputery #pomoc #windows
  • 8
  • Odpowiedz
@cecyl: no właśnie dla tego zastawiałem się czemu na windowsa nie ma :p zastępczo korzystam z RD Client na androida.
@Koliat: brak plików, akurat to sprawdzałem wcześniej i nie znalazłem też jakiegoś tutoriala jak to przywrócić mając pliki z innego win 7
@jaroslaw-kuzka: najwidoczniej będzie trzeba zrobić to w ten sposób
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Adwin: rozważ zainstalowanie pełnego Windowsa raczej, bo klient rdp to nawet na Win CE był więc cokolwiek masz to dość mocno uwala funkcjonalność Windowsa
  • Odpowiedz
@Invisible22: a no tak. Każdy użytkownik windowsa wie co to RDP i łączy się z serwerami.
@Adwin: tightvnc to jest bardziej taki TV ale mi zawsze klatkował obraz . TV ( team viewer ) działa wybornie ale odcinasz sobie zastosowania komercyjne. Na Linuxie jest pełno, wszystko działa. Krdc mój ulubiony. RDP to usługa premium windowsa chyba ( pro i wersje serwerowe) stąd 3rd party soft może nie działać. A wszystkie
  • Odpowiedz