Wpis z mikrobloga

Internauci mobilni uważajcie! Ważne! Pilne!

W dniu 11 mają 2019 roku firma gameasy.com dobiła mi na abonamencie internetu LTE z kartą SIM w routerze, 15zl dodatkowych opłat. Dzwoniłem na infolinię Orange o co chodzi z tą opłatą. Konsultant mi powiedział że są reklamy na stronach, po kliknięciu których te firmy pobierają numer tel i wysyłają SMSa, aktywacyjnego a że simka była w ruterze to o nim nie wiedziałem, konsultant Orange nie wie jak oni pobierają numer tel za pomocą reklamy. Uważajcie bo to była subskrypcja odnawiana co mc. Sugeruje wszystkim posiadaczom telefonów i internetu LTE na pewno w Orange blokadę takich usług. Moim zdaniem zaraz będzie wysp tego typu procederu. Mi konsultant to po lokował.

#internet #internetmobilny #orange #plus #tmobile #oszukujo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Internauci mobilni uważajcie! Ważne! Pilne!

@lukasz-brak: Miałem to samo w tmobile, zorientowałem się późno i nabiło mi 75zł, a późno ponieważ rachunki same się opłacają przez zlecenie stałe, na stałą kwotę, raz spojrzałem na fakturę, a tam jakieś usługi premium. Loguję się na router a tam jakieś SMS o płatnej subskrypcji za 15zł tygodniowo. Telefon i reklamacja do tmobile, reklamacja 9.04.19, na drugi dzień tj.10.04.19 odpowiedź, a wraz z nią
  • Odpowiedz