Wpis z mikrobloga

@Grabiszon: powodzenia w sprzedaży za tyle - obcierki z każdej strony, klima manualna, brak kamery cofania i chcesz 52k?

@Lorenzo_von_Matterhorn: marne szanse, że znajdzie kupca... z 10k mniej to może...
@fstab: @OlejekErotyczny: silnik jest optymalny dla tego auta dla przeciętnego kierowcy - mimo, że 0.9 to ma turbo i dobrze się zbiera... do captura do liftingu w 2017 roku w zasadzie nic mocniejszego nie było z manualną skrzynią.
@Singularity00: nie znasz się, auto poniżej ceny rynkowej! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Typ ma mentalność rodem z PRL- niski przebieg to auto niewiele straciło na wartości! Niech sobie postawi jako ozdobę do salonu takie auto i za kilka lat sprzeda w cenie nowego- przecież zerowy przebieg to zerowa utrata wartości.
Imho to już na dzień dobry zdjąłbym 2k zł z ceny- do malowania jest zderzak, prawa lampa
@Lorenzo_von_Matterhorn: nie chciałbym nikogo wyprowadzać ze złudzeń ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale ten lakier nie będzie prosty w malowaniu i 2k może braknąć na tyle elementów ile tam jest - ten pomarańczowy jest jednym z kilku lakierów od Renault, które trzeba umieć nałożyć i jak zajrzymy na fora fanów po wypadkach wiele osób nawet w ASO meczy się z tym by odcień był identyczny w przypadku tych
@Singularity00: to jest wada ładnych lakierów.
To samo jest z tymi błękitnymi mieniącymi się i czerwonymi/bordowymi.
PS szukałem takiego zderzaka w używkach i do polifta ciężko w tym kolorze znaleźć coś, co będzie w ładnym stanie. Pewnie sporo osób szuka, bo jak piszesz- ciężko to pomalować.
Zresztą patrząc na:
https://allegro.pl/oferta/renault-captur-lift-zderzak-kompletny-przod-2017-7625130170
Jestem ciekaw czy da radę bez wymiany elementów naprawić to uszkodzenie po stronie kierowcy.
@Lorenzo_von_Matterhorn: śmiem wątpić, że to da się naprawić tak by nie było znaku. Do Phase2 będzie ciężko w ogóle części znaleźć bo nieco ponad 2 lata dopiero mija od liftingu a jakby nie patrzeć kolor też nie jest z bazowej palety więc w ogóle może być lipa. Nie mówiąc już o reszcie uszkodzonych elementów jak klamka choćby.

Generalnie takie oferty utwierdzają mnie w tym, że polski rynek używek to szukanie jelenia