Wpis z mikrobloga

Kurde Mirki nie mogę się zdecydować, uczyć się PHP+Symfony/Laravel czy C#+ASP.NET? Znam solidne podstawy PHP i tylko podstawy C#, docelowo mam zamiar i tak przejść na ASP, jednak zależy mi na tym żeby jak najszybciej znaleźć pracę i wydaje mi się że szybciej nauczę się frameworków PHP. Z drugiej strony mam na Udemy kilka fajnych kursów ASP i tylko jakieś dwa hinduskie z Laravela, no ale zależy mi na czasie, a ASP wydaje się trochę bardziej skomplikowane. Co doradzicie?

#informatyka #programowanie #webdev
  • 4
@ElGovanni: korzystałeś z tego symfonycast? Opłaca się wybulić te 85zł i w miesiąc przerobić co się da? Zaznaczam też że nie mam zbyt wysokich funduszy więc nie mogę tak sobie kupować każdego kursu jaki znajdę
Opłaca się wybulić te 85zł i w miesiąc przerobić co się da?

@Virsky: Nie pamiętam jak na symfonycast, więc napiszę trzy zdania o laracast: można pobierać wideo jakimiś dodatkami do przeglądarki, więc materiałów możesz pobrać od #!$%@? w ciągu miesiąca. Jeśli tutoriale wideo do ciebie przemawiają, to za laracast warto zapłacić. Masz tam sporo materiałów nie tylko o samym laravel, ale też trochę o samym kodzie (wzorce), trochę JS (vue) itp.